OLIMPIJSKE IGRE / VATERPOLO

CRNA GORA – RUMUNIJA 10:7 Pobjeda na oproštaju od Pariza

Foto: VPSCG

Znalo se da je utakmica sa Rumunima revijalnog karaktera, ali crnogorska vaterpolo reprezentacija imala je motiv da sa pobjedom završi nastup na Olimpijskim igrama.

Crna Gora je slavila protiv Rumunije 10:7 u poslednjem kolu i sa jednom pobjedom završila takmičenje na najvećoj smotri.

Već startom meča imala je naša reprezentacija prilike da povede, ali lopta nije htjela u gol, pa je premijerni pogodak na meču pripao Rumuniji i Luki Đurđeskom.

Reagovali su izabranici Vladimira Gojkovića nakon toga, postigao je ubrzo gol Jovan Vujović, a dobru rolu imao je golman Petar Tešanović sa tri odbrane, a zatim je i rezultat preokrenuo Bogdan Đurđić.

U finišu četvrtine Stefan VIdović je pogodio za Crnu Goru, a izjednačio Andrei Tepelus na 3:3

Prazni minuti viđeni su u drugoj dionici sve do 04:54 do kraja kada je post prekinuo Marko Mršić, a isti igrač minut kasnije postigao je i gol za prednost od dva razlike (5:3).

Na gol razlike prije isteka druge četvrtine na jedan gol zaostatka smanjio je Francesko Juden.

Držala je Crna Gora prednost i u nastavku zahvaljujući golovima Đura Radovića i Vidovića i držala pod kontrolom stanje u bazenu.

U odlučujućih osam minuta Mršić je startom četvrtine postigao gol za 8:5 i već tada se moglo naslutiti da će Ajkule doći do pobjede. U tim trenucima Crna Gora je djelovala dobro, a u jednom momentu bilo je i plus pet, zahvaljujući golovima Vasilija Radovića i Vlada Popadića.

Do kraja meča Rumuni su uspjeli da postignu dva pogotka, pa je krajnji rezultat iznosio 10:7 u korist naše reprezentacije.

Najefikasniji među Ajkulama bio je Marko Mršić sa tri pogotka, Vidović je postigao dva, dok su po jedan gol postigli Vujović, Đurđić, Popadić kao i Vlado i Đuro Radović.

Grupa A

Grčka – Italija 9:8

Hrvatska – SAD 11:14

Crna Gora – Rumunija 10:7

Standings provided by Sofascore