DRUGA LIGA / 1. KOLO

Evrogol Pavlovića, uzbudljivo u Igalu

Evrogol Pavlovića. Foto: FSCG

Nova sezona Druge lige otvorena je pobjedama Grblja i Rudara, dok su Igalo i Podgorica podijelili bodove u uzbudljivom duelu.

Grbljani su odbranili domaći teren protiv povratnika u drugoligaško društvo, ekipe Ibra – 2:0 (1:0).

Domaće je u vođstvo doveo doveo Lazar Rakočević iz odbitka u 36. minutu. Konačan rezultat postavio je Sreten Peruničić udarcem glavom u 60. minutu.

Podgorica je na gostovanju Igalu propustila penal i dva gola prednosti 2:2 (0:1).

Goste je na Solilima u prednost doveo Vojin Jeknić u 38. minutu, nakon gužve u šesnaestercu rivala. Isti igrač je u 6. minutu promaši jedanesterac. Tačnije, njegovu namjeru je pročitao golman domaćih Radoš Dubljević.

Žuta podmornica je imala sve u svojim rukama u 67. minutu – Luka Bulatović je udvostručio prednost, a uz to su gosti imali i brojčanu prednost zbog crvenog kartona Lazara Žižića.

Ipak, sa igračem manje, Igalo je krenulo na sve ili ništa. Prvo je Faver Duvan Ramirez Hurtado u 77. minutu iskoristio grešku gostiju i iskosa smanjio na 1:2, da bi sedam minuta kasnije iskusni Aldin Adžović sa desnog ćoška peterca pogodio suprotni donji ugao i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Rudar je prošle sezone prvi put ispao iz 1. CFL, a u prvom meču nove sezone pokazao da želi ekspesan povratak u elitu.

Pljevlaci su cijelim tokom meča diktirali tempo, imali mnogo veći posjed lopte, ali je Kom odolijevao sve do poslednjeg minuta sudijske nadoknade, tačnije 95. minuta kada je Vojin Pavlović evrogolom donio tri boda Pljevljacima.

SEMAFOR

Grbalj – Ibar 2:0 (1:0)

Rakoćević 36, Peruničić 60

Igalo – Podgorica 2:2 (0:1)

Hurtado 77, Adžović 84 – Jeknić 38, Bulatović 67

Rudar – Kom 1:0 (0:0)

Pavlović 90+5

20.00h Mladost Lob.bet – Iskra

Slobodan je Lovćen.

Standings provided by Sofascore