EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE

Crnogorke u elitnoj diviziji

Foto: FIBA

Ženska juniorska reprezentacija Crne Gore naredne godine igraće A diviziju!

Kakav podvig za selekciju Petra Stojanovića – iako je naša ekipa gotovo godinu mlađa od ostalih uspjela da potvrdi veliki potencijal i pobjedom protiv Bugarske 56:50 izbori finale Evropskog prvenstva B divizije u Rumuniji, a samim tim čekira vizu za viši rang.

Polufinalni duel donio je okršaj timova koji su bili bez poraza, a velika borba donijela je meč taktičkog nadmudrivanja, na malo poena. Crna Gora je uspjela da nastavi trijumfalni niz.

U početku Bugarke su uglavnom imale prednost, a u 15. minutu bilo je 15:11. Ipak, naše juniorke odigrale su sjajno, blistale su u odbrani, Denica Manolova je zaustavljena (samo pet šuteva za 40 minuta)… Serijom 14:2 naše djevojke su preokrenule do poluvremena 25:17.

Foto: FIBA

Idealan niz nastavljen je nakon velikog odmora. Poenima Jelene Bulajić, Crna Gora je u 21. minutu prvi put stekla dvocifrenu prednost (27:17), dok je u 24. minutu, nakon poena Janje Dragišić bilo 31:21. Bugarska je u 35. minutu, poenima Dimane Kostove preokrenula na 46:45, pa je bilo jasno da slijedi dramatična završnica.

Kada je bilo najvažnije Dragišić je pogodila trojku. Onda su Ljube Andrić i Atina Radević vezale poene za prednost 52:48. Na minut i po prije kraja Dragišić je vratila na plus četiri (54:50), a nakon važnog skoka Anđela Rondović, zatim i Andrić, slavlje je moglo da počne…

Najefikasnija u našem timu bila je Bulajić sa 25, uz devet skokova. Dvocifrena je bila i Dragišić sa 12 poena. Radević je upisala devet poena i 10 skokova, Andrić osam poena i 14 skokova. Mila Bajčeta je postigla dva poena.

Crnogorke će za trofej igrati sjutra u 19.30 časova sa Češkom.