1.CFL / 2. KOLO

Energičan derbi bez pobjednika, Bokelj pokazuje zašto je u eliti

Nismo se ni zagrijali, a već smo vidjeli najveći derbi crnogorskog fudbala. Fudbaleri Budućnosti i Sutjeske remizirali su (1:1) u 2. kolu Prve crnogorske fudbalske lige, što je po svemu viđenom na terenu vrlo vjerovatno i najpravedniji rezultat nakon 90 odigranih minuta.

Meč je kao što je i očekivano startovao oprezno ali nismo mnogo čekali na prvu promjenu na semaforu. Krivac za to bio je fudbaler Sutjeske Nikola Janjić koji je lijepo šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, matirao Milana MIjatovića i doveo Nikšićane u prednost.

Budućnost je imala posjed, ali su kako se bližio kraj poluvremena osvajači prošlogodišnjeg Kupa su zatajili. Očigledno je da su Miljan Radović i saradnici dobro analizirali Podgoričane.

Sutjeska jw tražila grešku, pokušavala preko kontri, a novu priliku imao je Janjić ali je traljavo zahvatio loptu strijelac prvog gola.

Do kraja poluvremena Budućnost je bila bolji rival, a kao najbolja prilika izdvojila se stativa Milana Vukotića još sa početka meča.

Odmor je više prijao fudbalerima Budućnosti koji su krenuli u totalnu ofanzivu ka golu Nikšićana. To kao da je bio faktor iznenađenja za gosta, pa su na terenu djelovali pomalo nesigurno.

Tu nesigurnost, i konkretno grešku Aleksandra Vlahovića iskoristio je Ivan Bulatović u 56. minutu koji je neutralisao gol Janjića iz osmog minuta i poravnao rezultat u Donjoj Gorici.

Upravo u tim trenucima djelovalo je da su plavo-bijeli dobili nalet energije, pa su žustro krenuli ka golu Sutjeske kako bi preokrenuli rezultat totalno u svoju korist.

Sa druge strane igrači Sutjeske kao da su htjeli da sačuvaju makar bod, i na kraju, uprkos promjenama i ofanzivno orjentisane Budućnosti uspjeli da ostvare svoj cilj da ne prime gol.

Nakon dva odigrana kola Budućnost ima četiri boda, dok su Nikšićani sakupili dva.

U drugom meču od 20 časova snage su u Bijelom Polju odmjerili Jedinstvo i Bokelj, u kojem su Kotorani izašli kao pobjednici zahvaljujući golu Vasilija Čavora u 67. minutu. Nakon dva odigrana kola povratnik u Prvu ligu ima maksimalan učinak.

SEMAFOR

Budućnost – Sutjeska 1:1

Bulatović 56 – Janjić 8

Jedinstvo – Bokelj 0:1

/ – Čavor 67

Petrovac – Otrant Olimpik 3:2

Boljević 53, Šimun 58, Faust 82 – Nišimura 20, 67

Odloženo: Jezero – Mornar

Oloženo: Dečić – Arsena

Standings provided by Sofascore
970x250