TEŠKA MISIJA PRED MORNAROM

“Imamo šansi, žao mi je što ne igramo na DG areni”

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Fudbaleri Mornara sjutra veče (20:45) odigraće revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv mađarskog Paksija.

Uprkos dobroj partiji u Mađarskoj, Barani imaju težak zadatak jer će morati da nadoknade tri gola minusa koja nisu slika pravog stanja na terenu u prvom meču.

U Mađarskoj smo odigrali dobru utakmicu, dva igrača manje su nas koštala ubjedljivog poraza. Moram istaći da je ekipa odigrala dobru utakmicu, uz neke čudne odluke sudija, pogotovo u nadoknadi. Što se tiče revanša mislim da imamo šansi, i moramo da odigramo hrabro“, rekao je trener Mornara Zoran Đurašković na konferenciji za medije.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Bez par prvotimaca uslijed crvenih kartona, barska senzacija moraće da istrpi promjene u rotaciji. U timu neće biti ni novo pojačanje, Veljko Batrović.

Bićemo oslabljeni neigranjem četiri standardna igrača, zato svi isto treniramo i radimo, zbog ovakvih situacija, da bi svi mogli da odgovore zahtjevima. Što se tiče Batrovića on zbog papirologije nema pravo nastupa i debitovaće u domaćoj ligi“.

Paksi je pokazao da sa njima može da se igra, tim su koji ne voli posjed, i često preskače sredinu terena. Mornar tu vidi snagu pred revanš, a predaja naravno nije opcija.

Mi smo imali jako malo vremena za pripremu meča sa Pkasijem. Oni se više se baziraju na udarnim loptama, bez posjeda, često preskaču loptu i igraju u dubinu sa dosta centaršuteva. Uprkos rezultatu bili smo egal protivnik“.

Barani DG arenu mogu slobodno nazvati “drugom kućom”, ali ovoga puta revanš će odigrati kraj Bistrice u Nikšiću.

Moram reći da mi je žao što ne igramo na DG areni. Tamo imamo pozitivan skor, ali ako već ne možemo tamo, drago mi je da igramo u Nikšiću. Znamo da je to fudbalska sredina i grad i nadam se da će uz Barane i Nikšićani biti vjetar u leđa da nadoknadimo minus iz prvog meča i reprezentujemo crnogorski fudbal na najbolji mogući način“, zaključio je Đurašković.