TRENER MORNARA PONOSAN

“Ljetnja fudbalska bajka, ostao nam je još jedan predstavnik, želim im svu sreću”

Uštinite me, možda sanjam“, bile su riječi Zorana Đuraškovića, trenera Mornara nakon što su u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisali Radnički iz Kragujevca i plasirali se u naredno kolo.

Na trećem stepeniku ka snovima dočekao ih je mađarski Pakš, koji je zahvaljujući prednosti iz prvog meča uspio da prođe dalje i završi evropsku odiseju barskog kluba.

Međutim i protiv Mađara, gdje su dvomeču kumovale diskutabilne sudijske odluke, svi ljubitelji fudbala, navijači Mornara moraju biti ponosni na ono što su ovog ljeta uradili i djeluje da je fudbal, ne samo u Baru, već i u Crnoj Gori na neki način prodisao.

Presrećan sam kako je ekipa igrala, zbog odnosa i ponašanja igrača na terenu. Imali smo mnogo nedaća, falila su nam četiri igrača, a dvojica su do pred samu utakmicu bila pod temperaturu. Pružiti ovakvu igru protiv vicešampiona i osvajača Kupa Mađarske najbolje govori kako smo igrali. Mislim da smo u u ovom revanšu bili mnogo bolji, napravili smo mnogo lijepih akcija, stvorili šansi. Kod 2:1 imali smo šansi i za treći gol i ko zna kako bi se onda završilo da smo uspjeli još jednom da zatresemo mrežu rivala. Nakon svega, ostao je žal zbog onoga što se u poslednjim minutama susreta dešavalo u Mađarskoj“, istakao je Zoran Đurašković.

Crnogorski klubovi su iznenadili su sami sebe i sve u regionu, a ne smijemo zaboraviti da šampion Crne Gore, Dečić, i dalje ima šansi za plej-of.

Ovo je bila jedna ljetnja fudbalska bajka. Nadam se da će i ostali crnogorski klubovi i naredne godine na ovakav način reprezentovati crnogorski fudbal. S druge strane, ostao nam je još jedan predstavnik u Evropi, Dečić, kojem od srca želim da sjutra uveče pruži dobro igru, prođe Helsinki i izbori plasman u plej-of Lige konferencija“, zaključio je strateg Barana.

970x250