UEFA SUPERKUP

REAL – ATALANTA 2:0 Madriđani dodali još jedan trofej u vitrini, Kilijanov debi iz snova

Photo: Marco Steinbrenner/DeFodi Images/DEFODI/PIXSELL

Fudbaleri Real Madrida osvojili su UEFA Superkup tako što su savladali Atalantu 2:0. Ovo je rekordni šesti trofej Madriđana u ovom takmičenju.

Uprkos tome što je početak sezone i što ekipe još uvijek nisu uigrane, od Superkupa Evrope uvijek se očekuje da pruži dobar meč.

U prvih 45 minuta duela Reala i Atalante to očekivanje nije ispunjeno. Kao što to obično biva Madriđani su imali posjed, Atalanta je svoje prilike vrebala iz kontri, ali jednostavno nije bilo puno stvari koje valja pomenuti što se tiče prvog dijela igre.

Očekivalo se mnogo i od Kilijana Embapea koji je bio poprilično tih, dok je sa druge strane za Boginju šanse pokušao da stvara najviše junak finala Lige Evrope, Ademola Lukman.

Ipak, u samom finišu prvog poluvremena Madriđani su mogli do gola nakon pokušaja Rodriga, ali je lopta pogodila prečku.

U odnosu na prvo poluvrijeme, u nastavku druga slika. Atalanta je odmah imala sjajnu priliku preko Marija Pašalića koji je šutirao glavom, ali je tu loptu uz dosta muke odbio Tibo Kurtoa.

Nakon tog pokušaja Kraljevići su ponovo preuzeli inicijativu, a u 58. minutu došli su i do pogotka. Vinisijus Žunior iz mjesta je obalio na zemlju Berata Dmistija i poslao loptu u peterac gdje se na pravom mjestu našao Federiko Valverde.

Nastavili su se nakon datog gola naleti Reala koji je osjetio trenutak kada treba da “slomi” protivnika, tipično za madridskog velikana.

Uprkos tome što je bio poprilično nevidljiv u prvom dijelu, Embape je ubrzo pokazao zbog čega će biti udarna igla šampiona Španije.  Igrao se 68. minut kada je Džud Belingem sa lijeve strane proigrao Francuza, a ovaj je sa nekih desetak metara zakucao loptu u mrežu za svoj premijerni pogodak.

Posljednjih 20 minuta meča Madriđani su uradili onako kako oni znaju, rutinski. Uprkos svim pokušajima fudbalera Atalante da uvedu meč u neizvjesnu završnicu, tim Karla Anćelotija jednostavno je previše iskusan da bi prokockao dva gola razlike, pogotovo u finalu, pa su Blankosi već startom nove sezone povećali broj trofeja u svojoj vitrini.

970x250