MORGAN DOŠAO U PODGORICU

“Jedva sam čekao da obučem plavo-bijelo”

Foto: KK Budućnost

Košarkaški klub Budućnost pedstavio je danas kao pojačanje Džuvana Morgana. Američki krilni centar, visok 201 cm nije krio oduševljenje što je došao u Podgoricu.

Osjećao sam se odlično, kad god dobijem šansu da igram profesionalno košarku. Crna Gora je nevjerovatna država, vidio sam nevjerovatne navijače. Kada sam pričao sa košarkašima koji su igrali ovdje, rekli su mi da su imali odlično iskustvo. Jedan od njih je i Jogi Ferel. On se vratio u Podgoricu, a sigurno se nećeš vratiti negdje gdje ti nije bilo lijepo tako da jedva čekam da obučem plavo-bijelo i krenem sa treninzima”, rekao je Morgan pred večerašnji trening.

Dvadesetsedmogodišnji košarkaš je na koledžu igrao za Indijana Husijerse zajedno sa našim Jogijem Ferelom.

Poslao sam mu poruku šta misli o zemlji, o treneru, ekipi, ligi, o svemu… Rekao mi je da mu se sviđa u Podgorici, da je imao odličan period ovdje, da se igra kvalitetna košarka i to je sve što sam želio da čujem”.

Morgan je zatim nastavio.

Sa Jogijem sa igrao na TBT turniru. Odlično iskustvo, zabavno, igrali smo zajedno osam ili devet godina. Samim tim što sam mogao da budem ponovo sa njim na terenu je nevjerovatno iskustvo. On i dalje postiže poene u nevjerovatnoj brzini i dalje je jak, sjajan je plejmejker, jedan od najboljih sa kojima sam igrao“.

Džuvan je kroz karijeru igrao sa mnogim bivšim ili sadašnjim košarkašima Budućnosti. Sa Đorđijem Jovanovićem je nastupao za Ontario Kliperse. Dolazi u Podgoricu iz Sankt Petersburga gdje je nosio dres Zenita, a igrao je sa Bojanom Dubljevićem. Prije Zenita nastupao je za rusku Runu zajedno sa Nikolom Ivanovićem.

Pričao sam sa Džonijem, sa Đolem se nisam vidio od Klipersa i zato mi je milo što ćemo ponovo biti zajedno. Pričao mi je koliko voli Crnu  Goru kada je prvi put došao u Kaliforniju. Sada smo ponovo zajedno u istom klubu, kao da smo uhvatili pun krug. Kao što sam naveo, rekli su mi sjajne stvari o klubu i uzbuđen sam što sam ovdje i zahvaljujem im se na pomoći što su mi pomogli da donesem odluku da dođem u Budućnost“.

Amerikanac smatra da Budućnost ima tim ua velika djela.

Plan je da pobjeđujemo u mnogo utakmica. To je glavni cilj, pogotovo kući. Moramo da branimo domaći parket, da nikad ne izgubimo pred domaćim navijačima. To je moje glavno očekivanje”.

Na pitanje šta navijači mogu da očekuju od njega, odgovorio je:

Ja ću uraditi sve da dođemo do pobjede – defanziva, skokovi, dajem dosta trojki, zakucavam. Sve što zamislite da neko može da uradi na terenu sve to ću dati za pobjedu”, zaključio je Morgan.