IVAN BULATOVIĆ

“Arsenal zaslužuje poštovanje, kompaktni su i dobri iz kontre”

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti spremaju se za novi izazov koji ih čeka. U okviru 3. kola Prve lige Crne Gore gostovaće ekipi Arsenala – sjutra od 17 časova i 15 minuta.

Poslije dvije utakmice plavo-bijeli imaju četiri boda s obzirom da su savladali Petrovac (2:1) i remizirali u derbiju protiv Sutjeske (1:1).

Ivan Bulatović naglašava da njegov tima ima veliki respekt prema Arsenalu koji je kompaktan tim.

Naravno da smo se do tančina upoznali sa Arsenalom i to je tim koji zaslužuje poštovanje. Protivnik je kompaktan, dobar u kontranapadima, ima par kvalitetnih pojedinaca, tako da moramo da budemo oprezni. Ali kada se sve sabere, mislim da od nas zavisi i tako treba da se postavimo”, jasan je Ivan Bulatović.

Upravo iz Tivta Bulatović se otisnuo u inostranstvo odakle se ovoga ljeta vratio u crnogorski fudbal. Vrijeme odigravanja utakmice nije idealno s obzirom na paklene vrućine koje vladaju u Crnoj Gori ovih dana, ali napadač Budućnosti ne želi vremenske (ne)prilike da koristi kao izgovor.

Svi smo svjesni da vrijeme odigravanja utakmice nije idealno, ali na to ne možemo da utičemo. Kako nama, tako i protivniku – to neće i ne smije da nam bude izgovor. Na nama je da iskoristimo svoj kvalitet koji imamo, da prezentujemo sve dobre stvari i da pozitivnu atmosferu i timski duh pretvorimo u tri boda“, poručio je napadač.

Ne bježi od toga da će emocije biti pristune, ali kada se izađe na teren sve ide sa strane.

Emocije su prisutne, jer sam u Arsenalu proveo dvije prelijepe godine, ostvarili smo neke istorijske rezultat, formirao sam se kao igrač… Međutim, čim se izađe na teren, emocije se ostavljaju po strani i fokus je na pobjedi, jer kada ste u Budućnosti svaka utakmica mora da se dobije“.

Naglašava da mu gol u derbiju protiv Sutjeske mnogo znači.

Gol u derbiju protiv Sutjeske mi mnogo znači, debitantski je u dresu Budućnosti, stigao je u dobrom trenutku. mogli smo i da preokrenemo taj meč“, vraća se Bulatović na remi sa Nikšićanima (1:1), pa dodaje…

Žao mi je što nismo osvojili tri boda, jer mislim da smo bili bolji tokom svih 90 minuta, ali zato sada želimo da savladamo Arsenal i da se vratimo u pobjednički ritam“, zaključio je Bulatović.

Budućnost i Arsenal odigrali su 10 međusobnih utakmica. Šest puta pobjednik su bili Podgoričani, jednom Tivćani, dok su tri utakmice završene u egalu.

970x250