1. CFL / 3. KOLO

Crveni karton pokrenuo Budućnost

Detalj sa prethodne utakmice ova dva tima u Tivtu. (Foto: FSCG)

Arsenal i Budućnost su u Tivtu otvorili treće kolo 1. CFL, a pobjedu su odnijeli plavo-bijeli – 2:0.

Da li su velika vrućina ili očajna travnata podloga u Tivtu uticali na igrače oba tima, ne znamo, ali u prvom poluvremenu nismo vidjeli doslovno ništa. Nisu bili u stanju ni jedni ni drugi da iskreiraju iole ozbiljniju priliku.

Drugo poluvrijeme bilo je mnogo bolje i gledljivije. Već u 51. minutu plavo-bijeli ostali su sa igračem manje. Naime, Abdulsamed Abdulahi je isprovocirao Miloša Brnovića na sredini terena, a crnogorski reprezentativac ga je udario. Sudija Dalibor Vujisić procijenio je da je intenzitet ovog kontakta bio dovoljan za crveni karton.

Kao da je ovaj incident pokrenuo tim Ivana Brnovića. Prvu veliku priliku imali su u 55. minutu. Ognjen Gašević je centrirao sa lijeve strane, na drugoj stativi loptu je na peterac glavom spustio Ivan Bojović i ispostaviće se pravo na nogu Andriji Bulatoviću koji je sa pet metara šutirao po zemlji, ali je golman Bojan Zogović uz pomoć defanzivaca Arsenala odbranio ovaj udarac.

U nastavku akcije u situaciji jedan na jedan sa Zogović bio je i Bojović, ali je golman Tivćana ponovo izašao kao pobjednik.

Odbrana domaćih kapitulirala je u 64. minutu. Bojović je probio po desnoj strani, centrirao po zemlji, a usamljen u petercu je ostao bivši igrač Arsenala, Ivan Bulatović, koji je pogodio za vođstvo Budućnosti. Napadač Podgoričana nije proslavio ovaj gol iz poštovanja ka bivšem klubu.

Samo dva minuta kasnije mogli su Tivćani do izjednačenja. Poslije kornera Abdulahi je šutirao glavom, lopta se od jednog igrača Budućnosti odbila kratko, ali je na njihovu sreću Milan Mijatović refleksno i odlično odreagovao.

Sve je bilo gotovo u 69. minutu kada je Milan Vukotić iz okreta zatresao mrežu Arsenala i postavio konačan rezultat.

SEMAFOR, 3. KOLO

Subota

Arsenal – Budućnost 0:2

Bulatović 64, Vukotić 69

20.00h Sutjeska – Petrovac

20.00h Mornar – Jedinstvo

20.00h Otrant Olimpik – Jezero

Nedjelja

20.00h Bokelj – Dečić

Standings provided by Sofascore