PLEJ-OF KVALIFIKACIJA ZA LŠ

Crvena zvezda u Norveškoj, Dinamo protiv Karabaga

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages /PIXSELL

Fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Bodo Glimta igraju prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Srpski prvak u Norveškoj će pokušati da izbori dobar rezultat pred revanš u Beogradu. Trener Vladan Milojević svjestan je da u bilo kom slučaju posao ne može biti završen poslije prve utakmice.

“Mislim da nije korektno postaviti to pitanje, danas vidite koliko je fudbal napredovao, možda prije par decenija se moglo pričati o tome. U ovom trenutku ne možemo tako, niti da se pripremamo, niti spremamo. Moj tim će uvijek imati poštovanje prema protivniku, ne plašimo se nikoga, dvije utakmice se igraju, razmišljamo samo o predstojećoj utakmici. Vidjećemo kakav će rezultat biti na kraju”, izjavio je Milojević.

12 golova postigla je Zvezda u posljednje četiri utakmice Superlige Srbije.

Trener Norveške ekipe Ćetik Knutsen vjeruje da su šanse izjednačene.

Šanse su 50:50. Bitno nam je da odigramo u skladu sa našom filozofijom. Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku i imam dobar osjećaj, poručio je Knutsen.

Zanimljivo će biti i u Zagrebu, gdje Dinamo dočekuje Karabag naših Marka Vešovića i Marka Jankovića, koji će zbog povreda propustiti dvomeč. Hrvatski predstavnik je prvenstvo počeo dominantno, sa maksimalne tri pobjede, uz 10 datih golova i samo 1 primljeni.

Igramo protiv ozbiljne ekipe koja je dugo na okupu, od prošle sezone otišao im je samo golman. Znamo kako su igrali u Evropi prošle sezone, držali su Bajer Leverkuzen na konopcima, a nedavno poslali snažnu poruku jer su postigli sedam golova u gostima. To je veliko upozorenje i za nas. Imaju jako dobre igrače, uvježbane automatizme jer su dugo zajedno. U ekipi su dobri individualci koji mogu napraviti razliku i moraćemo biti maksimalno koncentrisani svih 90 minuta da iskoristimo mane koje smo vidjeli i da uz pomoć navijača dođemo do dobrog rezultata”, kazao je trener Sergej Jakirović.

U trećem meču večerašnjeg programa sastaju se Lil i Sparta Prag.

Ekipe će se boriti za preko 30 miliona eura u slučaju plasmana u elitno klupsko takmičenje, koje će se ove sezone prvi put odigrati u novom formatu.