TRANSFERI

Putešestvije Romelua Lukakua

Foto: LaPresse / PIXSELL

Romelu Lukaku je godinama važio za napadača vrhunskog potencijala, ali nigdje nije do kraja uspio da ispolji svoje kvalitete. O tome svjedoči i podatak da će mu Napoli biti čak deseti klub u karijeri. Od Belgije, preko Engleske i Italije, sveukupno, klubovi su na transfere za Lukakua platili 374 miliona eura.

>>>Lukaku potpisuje za treći italijanski klub u karijeri

Kao veoma mlad, Čelsi ga je platio Anderhletu 15 miliona eura. Potom su uslijedile pozajmice u Vest Bromvič Albion, gdje je postigao 17 golova na 35 mečeva. Zatim, odlazak u Everton, koji je 3.6 miliona prvo platio pozajmicu, a potom 36 miliona transfer.

Photo: Press Association/PIXSELL

U gradu Bitlsa je 53 puta tresao mrežu na 110 utakmica, što je donijelo basnoslovan transfer u Mančester junajted. Crveni đavoli su isplatili 85 miliona Evertonu. Postigao je 28 golova na 66 utakmica. Potom je prešao u Inter, za blizu 75 miliona.

Foto: EXPA/PIXSELL

Čelsi je prepoznat kao neko ko voli da ulaže ogroman novac, pa je ponovo vratio Lukakua za sitnih 114 miliona eura. Drugi mandat u Londonu nije bio uspješan za Romelua, postigao je samo osam golova, a slijedile su pozajmice, u Inter, koji je za njega dao 8 miliona. On je 10 puta tresao mrežu na 25 utakmica.

Odiseju u Italiji je nastavio u Romi, nova pozajmica, 13 golova na 32 utakmice, a toliko mu se dopalo u Italiji da će nastaviti priču u Napoliju, kod Antonija Kontea.

970x250