PREMIJER LIGA / 3. KOLO

Nepromišljenost Rajsa koštala Arsenal

Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION/Pixsell

Treće kolo engleske Premijer lige otvorili su danas na Emirejtsu fudbaleri Arsenala i Brajtona. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a čini se da je moglo biti drugačije da nije bilo nepromišljenosti Deklana Rajsa.

Dugo su odmjeravali snage i jedni i drugi – čekala se greška protivnika. Prva takva stigla je u 38. minutu. Štoper Galebova Luis Dank je očajno procijenio let jedne lopte koja je došla do Bukaja Sake, a reprezentativac Engleske lansirao Kaija Haverca samog ispred istrčalog golmana Barta Ferbrugena. Njemac je sa 18 metara lako lobovao čuvara mreže Brajtona.

Asistencijom kod ovog gola Saka je došao do ključnog dodavanja u svakom od prva tri meča u sezoni čime je postao prvi igrač Arsenala koji je to uradio još od Tjerija Anrija na otvaranju sezone 2004/05.

Ključni momenat utakmice dogodio se u 49. minutu kada je ogromnu glupost napravio Deklan Rajs. Bivši igrač Vest Hema je pomjerio loptu igračima Brajtona prije nego što su izveli slobodan udarac, a zaboravio je da je već imao žuti karton. Zbog tog pomjeranja lopte sudija Kris Kavana je odlučio da mu pokaže i drugi žuti odnosno crveni karton.

Zanimljivo Rajsu je ovo bio 245. utakmica u Premijer ligi u karijeri i tek prvi crveni karton.

Od tog momenta Galebovi su krenuli u totalnu ofanzivu koja im se isplatila već u 58. minutu. Žan Pol van Heke je fantastičnim dodavanjem spojio sa golom Jakuba Mintea koji šutira pravo u golmana Davida Raju, ali se u nastavku akcije lopta odbija pravo na nogu Žoaa Pedra koji rutinski pogađa mrežu Tobdžija.

SEMAFOR

Subota

Arsenal – Brajton 1:1

Haverc 38 – Žoao Pedro 58

16.00h Brentford – Sautempton

16.00h Everton – Bornmaut

16.00h Ipsvič – Fulam

16.00h Lester – Aston Vila

16.00h Notingem forest – Vulvs

18.30h Vest Hem – Mančester siti

Nedjelja

14.30h Čelsi – Kristal Palas

14.30h Njukasl – Totenhem

17.00h Mančester junajted – Liverpul

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare