1.CFL / 6. KOLO

Dva crvena kartona i podjela bodova u primorskom derbiju

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Fudbaleri Arsenala i Bokelja remizirali su u primorskom derbiju (1:1) u okviru 6. kola Prve crnogorske fudbalske lige.

Uprkos nešto slabijem stanju terena u Tivtu, obije ekipe su od starta meča pokazale da žele da igraju ofanzivno, pa smo mogli da vidimo česte pokušaje probijanja po bokovima, kao i traženja pukotine ne bi li se već na startu ugrozio gol protivnika

Nakon par poluprilika na obije strane, najozbiljniju priliku na meču imao je u 22. minutu Periša Pešukić koji je uletio nakon centaršuta u petarac i sa lijeve strane šutirao glavom. Bio je to zicer za domaćina, ali se dobrom intervencijom istakao Suad Ličina.

U ekipi Bokelja Vladan Kordić i u par navrata kreativni Igor Poček pokušavali su da dođu do gola domaćina, ali do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja pa se na odmor otišlo sa nepopularnom nulom.

Arsenal je u nastavku djelovalo za nijansu bolje, držao loptu u posjedu i konstantno napadao, što im se isplatilo u 59. minutu.

Iskusni Šaleta Kordić uspio je nakon centaršuta da postigne efektan pogodak za vođstvo domaćina i veliko slavlje na tivatskom stadionu.

Uslijedila je tada serija izmjena u ekpi Bokelja ne bi li što prije došli do izjednačujućeg pogotka, a ubrzo su Kotorani stvorili i svoju najbolju šansu na meču kada je opasan udarac uputio Dejan Pepić, ali je na pravom mjestu bio golman Tivćana Bojan Zogović.

Do kraja meča Arsenal je pokušao da iskontroliše situaciju na terenu, sve dok se nije ušlo u nadoknadu vremena. Tada su viđena dva crvena kartona, koje su zaradili Bismark Apija kod domaćina i Igor Poček kod gostiju.

Dugo je trajala ta pauza, a posljednju priliku na meču fudbaleru Bokelja imali su nakon kornera, nakon kojeg su i uspjeli da dođu do pogotka. Nakon centaršuta Lazara Pajovića, najviši u skoku bio je Fatih Muković koji postiže gol za ispostaviće se zlata vrijedan bod, jer je odmah zatim sviran i kraj utakmice.

SEMAFOR

Arsenal – Bokelj (1:1)

Kordić 59 / Muković 90+5

19.00h Petrovac – Jedinstvo

20.00h Budućnost – Otrant

20.00h Dečić – Jezero

20.45h Sutjeska – Mornar

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare