1. CFL / 6. KOLO

Vujačić kaznio promašaje Sutjeske, remi u Nikšiću

Foto: FK Mornar

Mornar stigao do prvog boda u 1. CFL u 6. kolu. Odigrali su 1:1 sa Sutjeskom u Nikšiću i pored toga što su domaći imali nestvarne šanse da postignu mnogo više golova.

Nikšićani su bili bolji rival u provm poluvremenu. Na startu je Mornar imao nekoliko prilika, a potom je tim Miljana Radovića preuzeo inicijativu. Dobru šansu imali su preko Jovana Mirkovića, koji je umalo kaznio grešku odbrane Mornara, ali je Đorđije Pavličić odbranio. Đorđe Šaletić je potom iz prekida šutirao preko. Najbolja prilika bila je u 27. minutu. Vasko Kalezić je povukao loptu sa lijeve strane, oštro centrirao, ali je Ivanu Vukčeviću malo bila iza leđa, pa je iz neposredne blizine prebacio čitav gol.

Sutjeska je stigla do prednosti u 38. minuta. Kalezić je bio strijelac glavom, nakon sjajnog centaršuta Šaletića.

Ivan Vukčević je imao još jednu zicer situaciju, nakon odličnog pasa Šaletića, ali ponovo nije dobro zahvatio loptu iz izgledne pozicije.

Mornar je imao sjajnu šansu, Darko Zorić je dobro šutirao, ali je lopta završila malo pored Giljenovog gola, u korner. Ponovo se u prilici našao Vukčević, jedan na jedan sa Pavličićem, ali je za njega mreža Mornara bila začarana.

Sutjeska je imala još jednu stopostotnu šansu, Dragan Miranović je istrčao sam na Pavličića, koji je vrhovima prstiju dotakao loptu i skrenuo je u prečku. Mogli su Nikšićani zaista veliki broj golova da postignu.

Kazna za sve promašaje kazna je stigla u 77. minutu. Prvo je Zorić dobro šutirao, Giljen nogom odbio loptu samo do Aleksandra Vujačića, koji je u maniru sjajnih napadača zatresao mrežu Sutjeske

Đorđije Pavličić je najzaslužniji što je Mornar ostao neporažen u Nikšiću, pošto je skinuo novi zicer Ognjenu Đinoviću. Radovićevi momci do kraja su probali još preko Nikole Janjića, ali neprezicno.

Mornar je tako upisao prvi bod, Sutjeska je na šest.

SEMAFOR

Arsenal – Bokelj 1:1

Kordić 59

Petrovac – Jedinstvo 3:1

Faust 33, Kapisoda 44, Basic 85 – Korać 54

Budućnost – Otrant 1:1

Grivić 55 – Rudović 40

Dečić – Jezero 1:0

Malešević 38

Sutjeska – Mornar 1:1

Kalezić 38 – Vujačić 77

Standings provided by Sofascore
970x250