KOREJAC U HOLANDIJI

Hvang napustio Beograd, u Zvezdu stiže Krunić ili Grujić

Hvang, Foto: SOPA Images/SIPA USA/Pixsell
Hvang, Foto: SOPA Images/SIPA USA/Pixsell

Crvena zvezda ostala je bez “motora” ekipe – Hvang In Beom očekivano je napustio beogradsku Marakanu i već je stigao u Holandiju gdje će potpisati ugovor za Fejenord.

Apsolutno svi mediji u Srbiji tvrde da će aktuelni šampion Srbije od transfera Korejca u Roterdam inkasirati između sedam i osam miliona eura.

Međutim, potrebno je naći zamjenu za fenomenalnog centralnog vezistu koji ima izuzetan radijus kretanja, fenomenalnu radnu etiku, a i vrlo dobru tehniku. U prevodu, odskakao je i zaslužio transfer u jaču ligu.

Uprava Crvene zvezde navodno na spisku ima dva imena koja pretenduju da zamijene 27-godišnjeg reprezentativca Južne Koreje – to su Rade Krunić i Marko Grujić.

Krunić je proteklih pola godine proveo u Istanbulu, ali nije bio starter u redovima Fenerbahčea, već je češće dobio šansu sa klupe. U oktobru će napuniti 31 godinu, iskustvo igranja u Milanu i Empoliju, pa bi sigurno Zvezdi donio nephodan kvalitet za mečeve Lige šampiona.

Grujić je povremeni reprezentativac Srbije i upravo je 2016. godine napustio Crvenu zvezdu i ostvario megatransfer u Liverpul. Nije uspio da se nametne na Enfildu, bio je pozajmljen Kardifu, igrao je i za Hertu, a od 2020. godine je u Portu.

Prošle sezone je imao problema sa povredom, dosta vremena je proveo i na klupi, pa je odigrao svega 10 susreta u portugalskom šampionatu.

Jedno je sigurno, Crvena zvezda će teško nadomjestiti odlazak zahvalnog Hvanga.

970x250