LOB SPORT U PARAOLIMPIJSKOM SELU

FOTO Magični kutak paraolimpijaca

Foto: Lob Sport

Od specijalnog izvještača iz Pariza

Pariz nazivaju Gradom svjetlosti ili Gradom ljubavi. Međutim, ovoga ljeta okupiran je sportom, sportistima i njihovim vjernim navijačima pa slobodno može prigrabiti i nadimak – Grad sporta. Poslije Olimpijskih igara glavni grad Francuske ovih dana je domaćin Paraolimpijskih igara.

Crna Gora je u Pariz poslala četiri takmičara – Milana Đinovića, Luku Bakića, Filipa Radovića i Maju Rajković. Uz pratnju sjajnog tima Paraolimpijskog komiteta Crne Gore na čelu sa Igorem Tomićem zaista je uživanje ovih dana biti u jednom od najljepših svjetskih gradova.

Ekipa Lob Sporta posjetila je paraolimpijsko selo, pa pogledajte šta smo zabilježili.

Prije samog ulaza u selo dočekala nas je ogromni hotel po imenu H4. U njemu su smješteni svi predstavnici svjetskih Paraolimpijskih komiteta.

Selo se nalazi u naselju Sen Deniju, poznatom, ali istovremeno i jednom od najopasnijih naselja u Parizu. Međutim, policija radi sjajan posao. Veliki broj organa reda je prisutan i sve funkcionise perfektno.

Foto: Lob Sport

Pri samom ulasku nalaze se zgrade gdje su smještene mnogobrojne delegacije. Neke od njih su Kina i Španija.

Prolazimo sve moguće kontrole i provjere i onda nastupa magija. Ulazimo u paraolimpijsko selo koje je spoj raznolikosti, ali i inspirativnih priča zbog kojih bi “obični” ljudi trebalo da se zapitaju šta su zapravo problemi i da li imamo pravi da se na bilo šta žalimo.

Vrlo brzo nailazimo i na crnogorske sportiste i njihov kutak koji se nalazi uz samu rijeku Senu odakle se pruža prelijep pogled. Zajedno sa silama kao što su Njemačka, Švajcarska i Austrija.

Na glavnom trgu nalaze se zastave svih zemalja učesnica među kojima se ponosno vijori i zastava Crne Gore.

U nastavku pogledajte foto galeriju koju smo zabilježili i uživajte.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare