STEPENIK VIŠE U KARIJERI

Sloboda prigrlila Japanca iz Podgorice

Komija u dresu Podgorice, Foto: FSCG
Komija u dresu Podgorice, Foto: FSCG

Odličnim partijama i još boljom statistikom Takeru Komija je prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera crnogorskog drugoligaškog karavana.

U dresu Podgorice potpisao je 17 prvenstvenih golova i na listi strijelaca odmah se našao iz tadašnjeg lidera, sada novog igrača praške Slavije, Vladimira Perišića, koji je u tom periodu branio boje Koma sa Zlatice.

<<< Upoznajte golgetera Druge lige: “Nedostaje mi japanska kuhinja, ali uživam u Crnoj Gori”

Iako sa Podgoricom nije uspio da izbori status prvoligaša kroz baraž dvomeč sa Jedinstvom, bilo je i za očekivati da će se 23-godišnji Japanac preseliti u jaču sredinu – stigao je u Slobodu iz Tuzle.

Tuzlaci su prošle sezone dominirali Federacijom, vratili status Premijerligaša Bosne i Hercegovine, ali nakon pet susreta imaju svega bod i to osvojen u proteklom kolu nakon serije od četiri poraza u kojima su samo jednom pronašli put do mreže.

Komija je u Crnoj Gori, osim Podgorice, nastupao i za Jezero, dok je u rodnom Japanu igrao za Ritsumeikan i Kjoto.

Komija predstavljen u bojama Tuzlaka, Foto: FK Sloboda Tuzla

Sloboda je u nekim davnim vremenima igrala važnu ulogu u Jugoslaviji. Bila je vicešampion nekadašnje državne zajednice 1977, a šest godina ranije izgubila finale Kupa.

Kad je riječ o Premijer ligi Bosne i Hercegovine, vicešampionsku sezonu odigrala je 2016. godine, a čak sedam puta bila učesnik finala nacionalnog Kupa i još nema trofej masovnijeg takmičenja.

Nedavno je Slobodu pojačao crnogorski internacionalac Velizar Janketić.

970x250