MATEO DREŽNJAK ZA LOB SPORT

“Utakmica za Dražena poseban događaj, podigao je košarku na mnogo veći nivo”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Dražen Petrović bio je ikona svjetske košarke. Za kratak životni vijek napravio je toliko da njegova zvijezda i danas sjaji najjače moguće. Povodom šezdesetog rođendana organizovana je spektakularna utakmica koja je okupila najveće zvijezde. Za ”Tim Dražen” igrali su između ostalih Tornike Šengelija, Džanan Musa, Valter Tavares, Matijas Lesor i mnogi drugi. Sa klupe su ih predvodili Neven Spahija i Željko Obradović. U timu Hrvatske bio je i košarkaš Budućnosti Mateo Drežnjak, koji je bio fasciniran čitavim spektaklom.

Utisci sa meča svi najbolji. Odlična organizacija, cijeli događaj, stvarno sve super, bila je čast biti dio ovoga ”, počinje priču za Lob Sport Drežnjak.

Foto: Mario Lukunic / PIXSELL

Najemotivniji momenat večeri bio je kada je pred publiku se pojavio Draženov hologram napravljen pomoću vještačke inteligencije. Uputio je publici nekoliko riječi, saigračima sa Olimpijskih igara 1992. godine i nestao. Mnogi prisutni pustili su i zaplakali.

Cijeli dogadjaj je po sebi poseban tako da se nema šta puno za izdvojiti. Bila je velika čast obilježiti ovaj događaj, posebno jer znam koji je uticaj Dražen ostavio na hrvatsku košarku”, jasan je 25-godišnji košarkaš.

Foto: Mario Lukunic / PIXSELL

Tim Dražen je pobijedio 110:107, u meču gdje je rezultat bio i najmanje važan. Dražen Petrović je imao veliki uticaj na sve, inspiracija, tako i za Drežnjaka.

Dražen je za mene ikona hrvatske košarke. Napravio je puno u to vrijeme, digao košarku na jedan veliki nivo”, nema dilemu reprezentativac Hrvatske.

Foto: Mario Lukunic / PIXSELL

>>>Drežnjak položio diplomski i sada je spreman za specijalizaciju u Budućnosti

Za Drežnjaka je prethodno ljeto bilo više nego aktivno. SC Derbi je zamijenio ekipom Budućnosti. Ostao je u Podgorici, ali iz očekivanja mnogo veća nego dok je nastupao za Studente. Prethodne dvije sezone prosječno je bilježio 12.5 poena, 2.9 asistencija i 2.5 uhvaćene lopte po meču. Od nove sezone želi da ekipa bude zdrava i da se napravi što bolji rezultat.

Pritiska nema nekog velikog. Normalno da postoji mali pritisak da se što bolje igra jer je ipak ovo veći nivo. Svaka utakmica puno znači”, poručio je Mateo.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

>>>“Budućnost je iskorak u karijeri, prepoznat sam po energiji, odbrani i radim sve za ekipu”

Ekipa Andreja Žakelja privodi kraju pripreme za novu sezonu. Stiglo je još nekoliko pojačanja, poput Džuvana Morgena, Udoke Azubikea, Đorđija Jovanovića, Rašida Sulajmona

Ekipa za sad izgleda odlično. Odigrali smo par utakmica. Do sada je dobro izgledalo. Još je ovo pripremni period, vrijeme uigravanja može se još puno unaprijedit igru tako da se nadam jos boljim igrama”, izjavio je Drežnjak.

Kenan Kamenjaš, Andrija Slavković i Flečer Megi su bili i saigrači Drežnjaku u SC Derbiju.

Sa dosta igrača sam i igrao i protiv njih nisu mi nepoznanica. Dobro smo se uklopili i mislim da će biti zanimljiva sezona”, zaključio je priču za naš portal.

Budućnost prvu utakmicu u novoj sezoni Aba lige igra u gostima protiv Mornara 21. septembra.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare