ROBERT PROSINEČKI

”Odigraćemo bolje nego protiv Islanda i pobijediti Vels”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Crnogorska fudbalska reprezentacija biće bolja protiv Velsa nego na Islandu, nema dilemu selektor Robert Prosinečki. Dobre vijesti u odnosu na meč u Rejkjaviku su to da su Stefan Savić i Marko Bakić trenirali i mogli bi da se nađu u kombinaciji za duel za Velšanima. Veća minutaža očekuje se i za Stevana Jovetića.

Joveta se osjeća dobro, sa njim i eventualno Savićem dobićemo sigurnost koja ovoj ekipi treba. Siguran sam da će biti sasvim drugačije nego na Islandu, a biće i pun stadion”, kaže Prosinečki.

Još uvijek ipak nije poznat sastav reprezentacije za meč, a sve će biti jasnije nakon večerašnjeg treninga.

‘Krpimo se sve vrijeme. Dosta je igrača otpalo, i to vrlo bitnih, sa nama je nekoliko novih. Do večerašnjeg treninga ne možemo da znamo ko će biti na raspolaganju, a igraće najspremniji”, nema dilemu selektor.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Protiv Islanda nije bilo pretjerano dobro, a selektor je uvjeren uvjeren da hrabri sokoli mogu i da će biti bolji.

Nijesmo dobro startovali, ali moj optimizam je i dalje veliki. Bilo je mnogo odsutnih, ali pokazali su neki drugi igrači da možemo računati na njih. Još ćemo analizirati Vels, gledali smo ih protiv Turske gdje su igrali vrlo dobro. Daćemo sve od sebe da sjutra odigramo pravu utakmicu i da pobijedimo. Ako to uradimo, onda je to ono što smo htjeli, iako nas je poraz na Islandu poremetio u nekim stvarima. Mislio sam da ćemo odigrati mnogo bolje, čak i pobijediti. Prvi gol nas je poremetio, imali smo problema sa prekidima, a na tome smo mnogo radili”, priča Prosinečki.

Hrabri sokoli su željeli da kroz pas igru steknu inicijativu, ali na Islandu to nije išlo prema zamislima.

Namjera nam je bila da igramo pas igru i u jednom periodu bilo je to dobro. Ipak, previše smo žurili, posebno u završnici, izgubili smo nekoliko lopti u sredini terena, a oni imaju sjajnu tranziciju i uvijek je to opasnost. Takav je i Vels, manje-više isto igraju. Nedostaje nam mirnoća. Naš vezni red je u jednom trenutku izgledao vrlo dobro, ali kad je trebalo dati završni pas i odigrati na stranu mi smo loptu gurali u sredinu”, ističe Veliki Žuti.

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Te stvari je potrebno promijeniti protiv Velsa.

Imali smo nekoliko prilika, ali ipak je to premalo i mislim da će toga biti više protiv Velsa. Težićemo pas igri, a vidjelo se koliko nam znači Jovetić, sa njim je ekipa sigurnija i mirnija”, navodi Prosinečki.

>>>Dobre vijesti iz Kardifa, remi Velsa i Turske, Italija srušila Francusku

Vels je u prvom kolu odigrao bez golova protiv Turske, ali ostavili su dobar utisak.

Biće sasvim drugačija utakmica nego na Islandu, mislim da ćemo biti mnogo agresivniji i kvalitet će doći do izražaja. Imaćemo prilike, promijeniti i nekoliko igrača. elami je donio agresivnost jer je i on kao igrač bio malo ,,ekstreman“ i želi da mu ekipa tako igra. Motivisani su, a ne igraju samo na duge lopte, imaju kvalitet i na zemlji”, poručuje legendarni fudbaler.

Važan će biti i učinak Nikole Krstovića.

Krstović je imao dvije šanse, mogao je bolje da reaguje. Nije jednostavno, kad igraš u gostima manje je lopti i prostora gdje on može da reaguje, ali on je dobar u posljednje vrijeme. Imamo i Mugošu koji daje mnogo golova u Južnoj Koreji, iskusan je centarfor i nadamo se da može dati veliki doprinos”, zaključio je selektor.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare