CRNA GORA - VELS / 20.45 SATI

Istorijski meč i popravljanje utiska sa Islanda

Foto: FSCG

Nisu fudbaleri Crne Gore položili ispit u zemlji vatre i leda, popravni je u gradu čelika i piva. Hrabri sokoli nakon poraza na Islandu 0:2, večeras od 20.45 sati dočekuju Vels u utakmici 2. kola Grupe 4 divizije B Lige nacija.

>>> Bakić se vraća, bez Savića i Vešovića

Utakmica će u neku ruku imati prefiks istorijske jer će prvi put Crveni ugostiti rivala van Podgorice, istina iznuđeno, zbog dobro poznatih problema sa travnjakom na našem najvećem stadionu pod Goricom.

>>> Minut aplauza u čast Matije Šarkića

Ne treba sumnjati da će naši momci imati veliku podršku u gradu pod Trebjesom jer su Nikšićani poznati kao jako navijačko jezgro reprezentacije. Vjetar u leđa sa tribina će sigurno imati i gosti, čiji navijači su juče zaposjeli podgoričke kafiće, prije svih one koji su tematski uređeni kao pabovi.

Foto: FSCG

Pod posebnim pritiskom da se dokažu u našem taboru biće rođeni Nikšićani, Milutin Osmajić i Vladimir Jovović. Imaće posebni dvojac naravno i dodatni motiv, o čemu je Jovović i govorio na konferenciji za medije.

>>> “U Nikšiću je euforija, publika će biti naš 12. igrač”

Pod pritiskom je i Robert Prosinečki, iako je vodio crnogorski nacionalni tim u samo jednoj utakmici. Međutim, u tom duelu na Islandu bilo je malo čega lijepog i dobrog u igri Sokola. Gorak ukus, više zbog poraza, ostao je zbog činjenice što su naši momci oba gola primili nakon kornera, iako je Veliki Žuti danima pred meč upozoravao da je to najjače oružje popularnih Ribara.

Večeras je vrijeme za popravni, a rival nije ni malo naivan. Biće i Hrabri sokoli jači. Stevan Jovetić je spremniji, a Prosinečki se nada da bi mogao da zaigra i Stefan Savić.

>>> ”Odigraćemo bolje nego protiv Islanda i pobijediti Vels”

Velšani možda nisu jaki kao u vrijeme kada je dres Zmajeva nosio Geret Bejl, ali su i nakon njegovog povlačenja 2022. i dalje respektabilna selekcija.

Foto: FSCG

Zmajevi su došli u Crnu Goru sa šest premijerligaških igrača. To su Ben Dejvis i Brenan Džonson (Totenhem), Hari Vilson (Fulam), Neko Vilijams (Notingem), Kris Mefam (Bornmut) i golman Deni Vord (Lester).

Vođa je kapiten Aron Remzi. Nekadašnji vezista Arsenala, Juventusa, Rendžersa i Nice, a sada član matičnog Kardifa, bio je u sastavu Velsa i u prvom meču ikad sa našom selekcijom, odigranom davnog 12. avgusta 2009. godine. Na tom meču je nastupao i sadašnji selektor Velsa, Kreg Belami, koji je juče na konferenciji za medije o superlativu pričao u fudbalu na ovim prostorima.

>>> “Pamtim Savićevića i Prosinečkog, Crna Gora je nepredvidiv tim”

Pored Remizija u engleskom Čempionšipu nastupa još 11 fudbalera sa Belamijevog spiska, od čega četiri u Lidsu. Ističu se imena robusnog špica Kifera Mura iz Šefild junajteda, te tandema Lidsa, bivšeg igrača Mančester junajteda, Danijela Džejmsa i nekadašnjeg fudbalera Čelsija, RB Lajpciga, Venecije i Specije, Itana Ampadua.

>>> Pamti se Mirkova majstorija, Joveta zna da ukroti Zmajeve, prizivamo tradiciju

Van Ostrva nastupaju samo vezisti francuskih timova, Sorba Tomas iz Nanta i Džordan Džejms iz Rena što jasno potvrđuje da će Velšani probati da nas napadnu klasičkim ostrvskim oružjem – agresivnošću, snagom i prekidima, na što se nismo dobro snašli na Islandu.

Foto: FSCG

Velšani su učestvovali na dva šampionata Starog kontinenta zaredom, 2016. i 2021, dok su u baražu za prethodni turnir najboljih evropskih selekcija ispali u finalu od Poljske, nakon izvođenja jedanaesteraca u Kardifu. Učestvovali su Zmajevi na prethodnom Mundijalu u Kataru, što dovoljno govori o kontinuitetu rezultata, istina u periodu kada je u stastavu bio Geret Bejl.

>>> Evo gdje se mogu kupiti karte za meč sa Velsom

Remi u prvom kolu sa prvim favoritom grupe B4 međutim jasno govori da naše momke i Prosinečkog ne čeka lak zadatak. Ipak, svi se nadamo da su Hrabri sokoli naučili lekcije iz Rejkjavika i da će večeras raširiti krila iz grada čelika i piva i krenuti ka vrhu B divizije Lige nacija.

GRUPA B4

20.45h Crna Gora – Vels

20.45h Turska – Island

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare