FILIP RADOVIĆ NA DOČEKU

“Nevjerovatan osjećaj, zahvaljujem se svima na podršci koja me još više motiviše”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Crnogorski paraolimpijci sletjeli su danas u Podgoricu. Kao prvi, ispred cijelog tima Paraolimpijog komiteta Crne Gore, izašao je Filip Radović. Momak koji je još jednom upisao ime Crne Gore na najprestižniju mapu svjetskog parasporta i donio maloj mediteranskoj ljepotici još jednu bronzanu medalju sa Paraolimpijskih igara.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Momenti poput današnjeg kada je cijeli podgorički aerodrom uzvikivao njegovo ime (ali i ostalih paraolimpijaca) dodatno ga motivišu da nastavi da radi još jače.

Nevjerovatan osjećaj, poslije polufinala sam malo i bio razočaran što nijesam uspio da se plasiram u finale jer smatram da sam na osnovu svega prikazanog u poslednje dvije godine zaslužio to, ali kad vidim sve ove ljude tu svjestan sam koliki uspjeh sam napravio. Želio bih da se zahvalim svima koji došli, koji su me podržavali. Jednostavno ovakvi momenti me motivišu da nastavim da radim dalje i postižem ovakve rezultate“, rekao je Radović odmah po slijetanju.

>>> Đinović: “Ovo je bilo veliko iskustvo za mene”; Rajković: “Nisam bila na vrhuncu zadatka, ali nema žaljenja”

Zadovoljan je bronzom. Smatra da mu ni ovogodišnji sistem takmičenja nije išao baš na ruku.

Moram da budem zadovoljan bronzom. Kad malo bolje razmislim, drugi put osvajam bronzanu medalju, a svi znamo da je teže potvrditi neki rezultat nego napraviti prvi put. Ovog puta je bio specifičan sistem takmičenja koji mi nije išao u korist, s obzirom da se igraju prije pojedinačnog dijela dublovi i miks dublovi, tako da igrači imaju prilike da par dana odigraju mečeve i da se uvedu u takmičenje. Ja sam željno iščekivao meč četvrtfinala, došao sam u Pariz sedam dana ranije. Nije bilo lako, drago mi je što sam taj meč uspio da odigram na jako visokom niovu kada je bilo najpotrebnije“.

>>> FOTO VIDEO Doček paraolimpijaca kroz objektiv Lob Sporta

Još jednom je istakao nevjerovatnu podršku koju je imao tokom boravka u Parizu, ali i danas u glavnom gradu svoje Crne Gore.

Opet želim da se zahvalim svima koji su došli danas i koji su mi slali poruke podrške. Bez njih ovaj rezultat ne bi bio moguć i jednostavno to me motiviše da nastavim da radim jako i da na sledećim takmičenjima budem na visokom nivou“, naglasio je najbolji crnogorski stonoteniser.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Otkriva da atmosferu koju je doživio u glavnom gradu Francuske nije osjetio nikada. Potpuno je bilo drugačije u Tokiju gdje su tribine bile potpuno prazne usljed pandemije koronavirusa.

Paralelu je vrlo lako napraviti s obzirom da ovakvu atmosferu nikad u životu nisam doživio. Francuzi su napravili pravi spektakl u svim sportovima. Posjećivao sam i druge sportove jer sam poslednjih nekoliko dana bio slobodan. Hale su bile prepune od prvog do poslednjeg dana. Lično, nikad nisam imao priliku da igram u ovakvim uslovima i stvarno mogu da kažem da su Igre bile organizovane na jako visokom nivou, što nije bio slučaj u Tokiju. U Japanu je sve funkcionisalo besprekorno ali zbog koronavirusa igralo se bez prisustva publike, što nije čar sporta“.

Žal što nije izborio finale svakako postoji, ali je i Kinez Lian Hao pokazao kakav je igrač u finalu u kojem je imao tri meč lopte protiv gotovo nepobjedivog Patrika Čojnovskog.

Ostaje žal jer sam u poslednja tri meča uspio da pobijedim Kineza, ali već sam govorio i prije o tome, ne smatram uopšte da sam bolji od predstavnika Kine, ja sam drugi igrač svijeta, on je treći, tako da mislim da su nam podjednake šanse i nije bilo ni realno da ga pobijedim tri puta zaredom. Poraz je došao u najgorem mogućem trenutku. Šta je tu je, nadam se da će biti još prilike da se nadmećemo u takvim mečevima“.

Već sada počinju pripreme za Los Anđeles 2028. godine. Fokus je na narednom Evropskom prvenstvu koje ga čeka sljedeće godine.

Rano je pričati o Los Anđelesu, ali svako mi je u planu da igram naredni olimpijski ciklus. Do tada ću imati dva evropska prvenstva i jedno svjetsko. Trenutno mi je fokus na narednom Evropskom prvenstvo koje me čeka naredne godine, pa idemo korak po korak“, zaključio je Radović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare