ROBERT PROSINEČKI

“Jesmo izgubili, ali smo odradili sve kako treba i stvorili mnogo šansi”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Pomiješana osjećanja u taboru reprezentacije Crne Gore poslije poraza od Velsa (2:1) u drugom kolu B4 grupe Lige nacija.

>>> CRNA GORA – VELS 1:2 Košmarni start koštao Sokole u Nikšiću

>>> “Lopta nije htjela u gol, samo uz pozitivu možemo da se vratimo na pravi put”

Hrabri sokole je koštao košmaran start, ali je utisak da je utakmica odigrana dobro. Takvog stava je i selektor Robert Prosinečki.

Primiš u četiri minuta dva gola i onda je mnogo teško igrati. Generalno smo odradili sve kako treba, jesmo izgubili, ali smo stvorili mnogo šansi, sigurno pet-šest velikih prilika. Htjeli su momci, dobro igrali, osim tog samog početka koji je bio veliki problem. Ne mogu im nista reći i zamjeriti, samo mogu čestitati“, rekao je na početku razgovora za RTCG selektor Crne Gore.

Bila je Crna Gora osuđena na ofanzivu, a takav je bio i sastav Prosinečkog prije meča.

Poslije 2:1 smo probali da izjednačimo, ali nismo uspjeli. Ništa, idemo dalje. Najgore je kad imamo dosta šansi i na kraju izgubimo. Oni su poslije tih golova išli samo u kontre i polukontre, jednostavno kad gubiš 2:0 moraš da napadneš. Imali smo prečku Jovetića, stativu Jovovića, dva puta su Velšani spašavali sa svoje gol linije, mislim da smo statistički odigrali odlično“.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Vladimir Jovović danas je igrao na sredini terena iako mu to nije prirodna pozicija. Ipak, za Robija je brzonogi Nikšićanin bio jedan od najboljih na terenu.

Meni je on bio najbolji ili jedan od najboljih. Dao je sve od sebe, pogodio stativi, nije imao sreće nije htjela lopta u gol. Može igrati na puno pozicija i odigrao je večeras izvanredno“, istakao je hrvatski stručnjak.

Kapiten Stevan Jovetić zamijenjen je u 74. minutu. Jednostavno najboljem igraču Crne Gore usljed nedostatka ritma nije imao snage za više.

Svi znate da nema utakmica. Trazio je sam izmjenu, fali nam ritma. Marušić se povrijedio, Andrija Vukčević se povrijedio… Svakako, mislim da je sve ovo dobar predznak i da je Crna Gora igrala odigrala dobro. Imali smo puno prilika i ostaje žal zbog ove utakmice“.

U svoja prva dva zvanična meča na klupi Crne Gore upisao je dva poraza – priznaje da ga to opterećuje.

Normalno da me opterećuje. To je tako, moramo dalje raditi i spremati se za utakmice u sljedećem mjesecu. Stižu nam teška gostovanja“, zaključio je Robert Prosinečki.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare