DRAGOSLAV ŠĆEKIĆ

“Filipe ti si naš ponos, veliko je zadovoljstvo što te imamo za predstavnika Crne Gore”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Danas je u kongresnoj sali hotela Voco održana završna pres konferencija crnogorskog Paraolimpijskog komiteta. Na taj način zaokružen je još jedan paraolimpijski ciklus koji je krunisan na najljepši mogući način – bronzanom medaljom Filipa Radovića.

>>> FOTO VIDEO Doček paraolimpijaca kroz objektiv Lob Sporta

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igor Tomić, istakao je da je put bio zahtjevan, trnovit i težak, ali na kraju veoma uspješan.

Evo nas na kraju jednog puta koji smo nazvali “od Tokija do Pariza”. Spuštamo zavjesu na još jedan, nešto kraći, paraolimpijski ciklus koji je bio veoma zahtjevan, trnovit, težak, ali posebno zahvaljujući sportistima na čelu sa Filipom Radovićem veoma uspješan za Paraolimpijski komitet Crne Gore“.

Zahvalio se i crnogorskim medijima na podršci tokom ovog puta.

Prije nego što dam riječ ostalima, posebno želim da zahvalim crnogorskim medijima na jednoj nestvarnoj profesionalnoj, ljudskoj i empatičnoj podršci tokom cijelog ovog puta, a posebno izvještavanjem sa Paraolimpijskih igara u Parizu“, zaključio je Tomić i dao riječ ostalim govornicima.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Prvi je riječ dobio ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje sa vama, hvala vam na prilici da budem dio ove konferencije i hvala vam na ovome što ste priredili Crnoj Gori i njenim građanima, da mogu da se raduju vašim i našim rezultatima koje ste postigli u Parizu. Velika je sreća kada kao mala država imate ovoliko predstavnika na prestižnim takmičenjima, na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, kao i drugim svjetskim takmičenjima. To pokazuje da mi imamo kao društvo veliku bazu po potencijalu i kvalitetu sa kojom samo treba raditi i kojoj svi na svoj način treba da se posvetimo i damo svoj doprinos kako bi mogli da dobijamo rezultate koje već i dobijamo“, započeo je Šćekić.

Istakao je ministar da je Filip Radović ponos Crne Gore, ali nije zaboravio ni preostalo troje crnogorskih paraolimpijaca.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje i u društvu sa našim dragim sportistom, našim osvajačem bronzane medalje gospodinom Filipom Radovićem. Mogu slobodno reći, bez imalo floskule, da si ti u punome naš ponos i nama je veliko zadovoljstvo kao državi što smo imali takvog sportistu za predstavnika koji je na kraju opravdao naša očekivanja i donio nam medalju. Uz neke razgovore koje smo imali da je bilo još malo sreće mogli smo imati zlato ili srebro, ali to je nešto što nas čeka za budućnost i siguran sam da će te medalje biti u tvojim rukama. Takođe, siguran sam da i Đinović u streljaštvu koji je osvojio 26. mjesto, što je za nas jako značajno, kao i Maja koja je osvojila u bacanju koplja šesto mjesto, kao što je i Bakić bio u osmini finala, pokazuje da smo imali kvalitetan sastav i predstavnike i da su to rezultati za respekt i oni obećavaju neke nove i još bolje rezultate jer ovo je jedan novi početak“.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Smatra da su sredstva uložena u parasport i Paraolimpijski komitet Crne Gore ovom medaljom u potpunosti opravdana.

Hvala trenerima na trudu koji su uložili i izdvojili svoje vrijeme, znanje i sposobnosti da ih utkaju u naše sportiste, a da oni prihvate to sve na najbolji način i da dobijemo rezultat koji smo dobili. Ministartstvo sporta je dalo svoj doprinos prije svega kroz jednu nesebičnu, iskrenu i što je najbitnije ljudsku podršku, a zatim i one mogućnosti koje smo mogli i izdvajanja sredstava za ovu godinu koja su na našu sreću i opravdana“, nastavio je Šćekić.

Najavio je da će Ministarstvo sporta i mladih poseban akcenat staviti na školski sport kao i formiranje Zavoda za sportsku medicinu.

Ovo je jedan momenat gdje možemo sa ponosom da kažemo da smo sredstva izdvojili baš gdje treba, da su otišla u prave ruke i da ubuduće sredstva treba budu i veća i izdašnija jer gdje ima rezultata treba i da se podržava. U tom pravcu želim puno sreće u budućnosti, mi ćemo iz Ministarstva dati sve od sebe da ta podrška bude na još većem nivou. Pokušaćemo da uspostavimo nove trendove kako bi i Ministarstvo i sport u Crnoj Gori unaprijedili. Želimo da se bavimo školskim sportom kako bi stvarali novu bazu, ali hoćemo da u narednom periodu formiramo Zavod za sportsku medicinu kako i na taj način mogli da ispratimo naše sportiste i u njihovom uzrastanju, ali i njihovoj zdravstvenoj zaštiti kao i u onom dijelu koji se tiče svih evidencija i analiza kako bi oni mogli da funkcionišu na najbolji način“, najavio je ministar sporta i mladih.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Smatra da bi sve ovo bilo nedovoljno da uz sebe nemaju predsjednike Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore – Dušana Simonovića i Igora Tomića.

Sve to bi nama bilo nedovoljno da nemamo uz sebe Olimpijski komitet Crne Gore uz sebe i gospodina Dušana Simonovića kojii na najbolji način naše reprezentacije prati i promoviše kao predsjednika Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igora Tomića koji na jedan empatičan i ljudski način se odnosi prema povjerenom poslu, radu prema sportistima, ali i svima nama koji treba da budemo vjetar u leđa ovom potencijalu koji imamo. Još jednom hvala na radosti koji ste priredili Crnoj Gori i želim vam uspjeha u budućem periodu“.

Za kraj poput Tomića i on se zahvalio medijima na tome što su dešavanja u Parizu ispratili na, kako kaže, kvalitetan način.

Na kraju ću se posebno zahvaliti medijima jer su i Olimpijske, ali i Paraolimpijske igre ispratili na jedan kvalitetan način. Nisam neko ko se previše zahvaljuje medijima, ali se vama od srca zahvaljujem jer ste naše sportiste ispratili onako kako treba“, zaključio je Dragoslav Šćekić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare