ŠVAJCARCI SLAVILI U PODGORICI

Mladi sokoli sa dva lica

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Švajcarske rezultatom 0:2 na DG areni u Podgorici u 8. kolu E grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ekipa Nikole Rakojevića odigrala je dva dijametralno suprotna poluvremena. Blijedo u prvom i potentno i napadački nastrojeno nakon odmora.

Za goste je meč imao mnogo veći rezultatski značaj jer ih je pobjeda ostavljala korak ispred Finske i Rumunije u trci za plasman na završni turnir, što se vidjelo od samog starta. Švajcarci su bili bolji rival, a naši momci nisu uputili ni šut na gol tokom prvih 45 minuta.

>>> “Poražavajuće je kada dobro odigrate, a rezultat je ovakav”

Sajdžije su prvi put ozbiljno zaprijetile u 12. minutu. Ardon Jašari poslao je dugu loptu, Lars Viliger uspio da je zahvati vrhom kopačne – bilo je neugodno, ali je Nikola Ivezić bio pravi.

Gosti su poveli nakon prvog kornera u 22. minutu. Jašari je ubacio loptu iz ugla, a štoper Ajntrahta iz Frankfurta, Aurel Amenda je sa peterca glavom sproveo u mrežu.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Samo pet minuta kasnije Danijel Dos Santos je napravio probleme našim mladićima na lijevom boku kaznenog prostora, asistirao Viligeru, napadač Lucerna učinio istu uslugu Valmiru Matošiju, koji je sa rutinski udvostručio prednost reprezentacije iz zemlje sira i čokolade.

Tek u nastavku su Sokolići krenuli snažnije ka golu rivala i šanse su počele da se ređaju kao na traci.

Igrao se 52. minutu kada je Nikola Janjić iz slobodnog udarca poslao “bombu” pod prečku i primorao Paskala Loreca da interveniše.

>>> “Utakmica bez gola nije slika onoga što smo prikazali”

U 59. minutu je Balša Tošković odlično proigrao Ognjena Bakića, kapitena mlade crnogorske reprezentacije u poslednjem trenutku izblokirao Severin Otiger.

Janjić je u 66. minutu dobro izbjegao ofajd zamku, nakon jednog dubinskog pasa šutirao – pored gola. Isti igrač je par momenata kasnije dobro centrirao, Tošković zakasnio pred samim golom rivala.

U sledećem minutu je ponovo Janjić izašao pred Loreca. Golman Švajcarske je na vrijeme istrčao, skratio ugao, naš fudblaler je morao da šutira iz prve – Lorec je odbio.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Igrao se 72. minut kada je Bakić proigrao Toškovića, ovaj šutirao oštro po zemlji, lopta je okrznula stativu.

Švajcarci su se oslobodili pritiska tek u finišu i zaprijetili u 68. minutu. Dos Santos je neugodno ubacio loptu, Viliger uspio da omete Ivezića, koji je spio da ostane priseban i izbaci loptu u korner. Umalo ponovo prekid nije bio koban za mlade Sokole. Rajan Foso je glavom pogodio prečku.

Do kraja utakmice je pokušavao Janjić, ali je bio neprecizan.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare