ZANIMLJIVA ANALIZA

Superkompjuter prognozirao ishod Lige šampiona, evo ko je favorit za osvajanje

Photo: IMAGO/Ulrich Hufnagel/IMAGOSPORT/Pixsell

U utorak, 17. septembra, piše se istorija fudbala i Lige šampiona. Počinje novi format Lige šampiona sa čak 36 klubova.

Osim ustaljenih termina za elitno takmičenje, utorka i srijede, sada će se najjače klupsko fudbalsko takmičenje igrati i četvrtkom. Svakog dana gledaćemo po šest utakmica što nam obećava mnogo spektakla.

Naravno, mnoge buni novi sistem takmičenja, pa nekako svi samo čekaju da počne kako bi mogli da daju konačni sud da li je novi eksperiment UEFA uspio ili ne.

>>> Voštana Liga šampiona

Opta je preko svog superkompjutera izračunala timove sa najviše šanse da osvoje najnoviju verziju Lige šampiona. Najviše šansi da podigne ušatog prema superkompjuteru ima Mančester siti. Četi Pepa Gvardiole daje se 25,3% šanse da osvoje prestižnu nagradu.

Prvi pratioci Građana jesu fudbaleri aktuelnog šampiona Evrope, Real Madrida. Kraljevski klub prema superkompjuteru ima 18,2% šansi da završi sezonu sa novom titulom šampiona Starog kontinenta.

Zanimljivo, samo jedan klub još ima preko 10% šansi prema superkompjuteru. U pitanju je šampion Italije, Inter, kojem se daje 10,9% šansi za titulu šampiona Evrope.

Timovima iz regiona ne daju se šanse za osvajanje, ali Dinamo Zagreb je u blagoj prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu kada su u pitanju šanse plasman u osminu finala. Naime, šampion Hrvatske prema superkompjuteru ima 17,4% šanse da se nađe u nokaut fazi.

Sa druge strane, Crvenoj zvezdi se daje svega 6,2% šanse za prolazak u osminu finala.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare