POTPISANI UGOVORI SA 12 KLUBOVA

Ministarstvo sporta i mladih podijelilo 170 hiljada eura

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas ugovore o sufinansiranju programa sa 12 sportskih klubova iz prve kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara.

Ministarstvo sporta i mladih je za klubove iz pomenute kategorije izdvojilo 170 hiljada eura, koja su dodijeljena: Fudbalski klub Gorštak Kolašin, Ženski fudbalski klub Breznica Pljevlja, Košarkaški klub Sutjeska Nikšić, Ženski košarkaški klub Primorje Herceg Novi, Plivački vaterpolo klub Budućnost Podgorica, Plivački vatrpolo klub Budva-Budvanska rivijera Budva, Rukometni klub Lovćen Cetinje, Ženski rukometni klub Budućnost Podgorica, Odbojkaški klub Budva Budva, Ženski odbojkaški klub Galeb Bar, Atletski klub Sanja Bar, Atletski klub Rudar Pljevlja.

Ministar Šćekić je izrazio zadovoljstvo što su Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih bili u prilici da obezbijede dodatna sredstva za realizaciju programa sportskih klubova.

Iskoristili smo svoju zakonsku mogućnost, kako bismo finansijski dodatno podržali rad klubova i barem malo im olakšali sprovođenje svakodnevnih aktivnosti. U narednom periodu ćemo uložiti napore da se sistemski radi na poboljšanju uslova za sve klubove“, rekao je Šćekić.

Predstavnici sportskih klubova zahvalili su ministru Šćekiću i izrazili sigurnost da će u potpunosti opravdati novac i povjerenje Ministarstva.

Prilikom raspodjele sredstava, vodilo se računa o tome da se podrže renomirani sportski klubovi, sa tradicijom, u okviru čega se vodilo računa o ravnomjernoj zastupljenosti, rodnoj ravnopravnosti, kao i javnom interesu u oblasti sporta.

Takođe, vodilo se računa da se podrže i sportski klubovi za razvoj mladih talenata u cilju popularizacije bavljenja sportom među mladima.

970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare