KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Jadran od početka krenuo jako i lako slomio Dinamo

Foto: Vuk Ilić/PVK Jadran m:tel

Vaterpolisti Jadran m:tel-a lako su nadigrali Dinamo Bukurešt u trećoj utakmici u kvalifikacijama za Ligu šampiona 15:8 (5:2, 2:1, 5:2, 3:3). Ovo je još jedan korak ka eliti, s obzirom da ih od grupne faze najjačeg evropskog klupskog takmičenja dijeli još samo pobjeda nad Barselonom.

Utakmicu protiv španskog kluba Novljani igraju sjutra od 10 časova i 30 minuta i biće favoriti i u tom meču. Ukoliko izbore Ligu šampiona u grupnoj fazi rivala Jadrana biće Barseloneta, Marsej i Vašaš.

Foto: Vuk Ilić/PVK Jadran m:tel

Momci sa Škvera bolje su otvorili meč u želji da već u prvoj četvrtini slome otpor kluba iz Rumunije. Serijom 3:0 za nešto više od tri i po minuta Jadran se odmah odlijepio i čekirao sebi kartu za let ka sigurnoj pobjedi.

Prvi gol Dinama stigao je tek poslije četiri i po minuta igre, a strijelac je bio Andrei Prioteasa. Višak od tri gola ekipa Vladimira Gojkovića zadržala je do kraja prve četvrtine.

U većem dijelu druge dionice igralo se gol za gol. Tek u samom finišu prvog poluvremena Jadran je ponovo malo dodao gas i na minut i po do kraja prvog dijela golom Matije Sladovića otišao na četiri razlike po prvi put na meču (7:3).

Foto: Vuk Ilić/PVK Jadran m:tel

Početak drugog poluvremena nije bio dobar. Golovima Nika Čubranića i Džejkoba Merčepa Dinamo je za tri minuta igre prepolovio svoj zaostatak (7:5). Imali su igrači rumunskog tima i napad za prilazak na samo gol zaostatka, ali je taj napad propao. Već u sljedećem napadu iz kontre Jadran je dobio peterac koji je rutinski realizovao Dmitri Holod i ponovo odaljio svoj tim na dovoljno veliku distancu.

Otpor Dinama i definitivno je slomljen u samom finišu treće dionice. Golovima Danila Stupara, Matije Sladovića i Đorđa Lazića Novljani su otišli na 12:5 što je do tog momenta bila i najveća prednost na meču za crnogorskog vicešampiona.

Posljednja četvrtina bila je čisto odrađivanje posla crnogorskog predstavnika i na kraju je Gojkovićev tim upisao treću pobjedu na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u isto toliko mečeva.

Foto: Vuk Ilić/PVK Jadran m:tel

Najefikasniji u timu Jadrana bio je Dimitri Holod sa četiri pogotka. Po dva su dodali Uroš Vučurović, Đorđe Lazić i Matija Sladović. Mrežu Dinama jednom su tresli Danilo Stupar, Danilo Radović, Damjan Vujičić, Aleksandar Ivović i Vasilije Radović.

U redovima rumunskog tima sa tri gola istakao se Niko Čubranić.

SEMAFOR, A GRUPA

Četvrtak

Jug – Dinamo 15:8

JADRAN – Banja Luka 35:3

Petak

Jug – JADRAN 12:14

Barselona – Dinamo Bukurešt 18:12

Subota

Barselona – Banja Luka 33:4

JADRAN – Dinamo Bukurešt 15:8

18.30h Jug – Barselona

20.30h Banja Luka – Dinamo Bukurešt

Nedjelja

10.30h JADRAN – Barselona

12.30h Jug – Banja Luka

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare