PREMIJER LIGA / 4. KOLO

Notingem šokirao Liverpul, Haland nastavio da rešeta

Foto: Peter Byrne / Press Association / PIXSELL

Fudbaleri Liverpula doživjeli su prvi poraz u novoj sezoni Premijer lige, pod vođstvom Arnea Slota. Notingem Forest šokirao je Redse 1:0 na Enfildu i prvi put ih savladao još od 1969. godine.

Gol za pobjedu Notingema postigao je Kalum Hadson-Odoi, koji je zatresao mrežu u 72. minutu, nedugo nakon što je ušao u igru. Prvo je Darvin Nunjez izgubio loptu ispred šesnaesterca gostiju. Sijevnula je kontra, a Hadson Odoi je efektno matirao Alisona udarcem sa 20-ak metara.

Forest je Odoija platio 3.5 miliona eura Čelsiju.

Redsi su prethodno pokušavali preko Luisa Dijaza, Dijoga Žote, Aleksisa Mekalistera, ali do gola se nije moglo. Nakon primljenog gola Slotovi momci nisu blistali, nijedna prava šansa nije viđena, za prvu pobjedu Foresta nakon 55 godina.

Erling Haland je nastavio da teroriše protivnike u Premijer ligi. Postigao je oba gola u trijumfu Sitija protiv Brentforda 2:1.

Gosti su zaledili Etihad odmah na početku, s obzirom da je Žoan Visa nakon 22 sekunde zatresao mrežu Edersona. Najbrži je to gol koji je primio neki branilac trofeja u istoriji Premijer lige.

Stvari su ipak došle na svoje već do poluvremena. Erling Haland je sa dva pogotka u 19. i 32. minutu okrenuo priču i riješio pitanje pobjednika. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a to nije smetalo previše timu Pepa Gvardiole.

Norveška mašina za golove je deveti put zatresla mrežu u 4 odigrane utakmice. Umalo je stigao i do trećeg uzastopnog het-trika.

Siti nakon četiri kola ima maksimalnih 12 bodova.

SEMAFOR

Sautempton – Mančester Junajted 0:3

De Liht 35, Rašford 41, Garnačo 90+6

Kristal Palas – Lester 2:2

Mateta 47, 90+2 – Vardi 21, Mavdidi 46

Fulam – Vest Hem 1:1

Himenez 24 – Ings 90+5

Brajton – Ipsvič 0:0

Mančester Siti – Brentford 2:1

Haland 20,32 – Visa 1

Liverpul – Notingem Forest 0:1

Hadson – Odoi 72

Aston Vila – Everton (18.30)

Bornmut – Čelsi (21)

Nedjelja

Totenhem – Arsenal (15h)

Vulverhempton – Njukastl (17.30)

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare