1.CFL / 7. KOLO

Kontroverzni remi u Bijelom Polju, Petrovac na čelu tabele

Foto: FSCG

Fudbaleri Jedinstva i Dečića remizirali su u 7. kolu Prve crnogorske fudbalske lige, 1:1. Ono po čemu će se pamtiti utakmica jeste velika greška arbitra Miloša Savovića koji je priznao neregularan gol za Tuzane.

Dečić je krenuo ofanzivno od starta i već sa par poluprilika nagovijestio da želi prvo mjesto. Jedinstvo se zatim trgnulo, imalo priliku preko Petra Bogdanovića kada je lopta pogodila Stefana Milića i umalo prevarila čuvara mreže Tuzana Igora Nikića.

Kontroverze su uvijek vezane za naš fudbal, a o današnjoj iz 40. minuta u Bijelom Polju će se pričati. Nakon centaršuta, dobar udarac glavom uputio je Augusto Čagas, odbranio je to golman domaćih Goran Aković, lopta nije prešla gol liniju, ali je sudija Miloš Savović uz konsultaciju pomoćnika odlučio drugačije, pa je na semaforu stajalo 1:0 za Dečić.

>>> VIDEO Fantomski gol Dečića

Mogao je Dečić i do drugog gola, ali je okvir gola spasio domaćina nakon udarca Iana Puleja.

Drugo poluvrijeme počelo je najbolje moguće za domaćina koji je poslije samo tri minuta igre došao do izjednačenja. Vrhunsku loptu Meda Jukovića u prostor iskoristio je Armin Bošnjak koji je u stilu prave “devetke” smjestio iza leđa Nikića.

Dečić je potom krenuo u totalni atak, i par puta je bio veoma blizu gola, pogotovo u dva navrata kada su udarce Puleja spasili, prvo Aković, a zatim i kapiten Srđan Šćepanović.

Šampion Crne Gore uspio je u 89. minutu i da zatrese mrežu, ali je pogodak Asmira Kajevića poništen zbog očiglednog ofsajda. To je ujedno bila i poslednja ozbiljnia prilika na meču, pa je meč završen podjelom bodova.

U istom terminu na stadionu pod Vrmcem Bokelje je ugostio Petrovac u primorskom duelu, a zadovoljnija je teren napustila gostujuća ekipa koja je slavila 1:0.

Rani gol Argentinca Dijega Kastanjede sasjekao je domaćina koji do kraja meča nije uspio da ugrozi Petrovčane koji su sa nova tri boda izbili na čelo tabele.

SEMAFOR

Jedinstvo – Dečić 1:1

Armin Bošnjak 48 – Augusto Korea Čagas 40.

Bokelj – Petrovac 0:1

/ – Kastanjeda 5

Otrant – Sutjeska 1:2 (u toku)

MORNAR – ARSENAL 1:0 (u toku)

Nedjelja

Jezera – Budućnost (20:00)

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare