1. CFL / 7. KOLO

Mornar konačno slavio, het-trik Đorđevića, pobjeda Sutjeske

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Željno su fudbaleri Mornara isčekivali reprezentativnu pauzu u 1. CFL kako bi se na pravi način oporavili nakon nastupa u Evropi, vratili se pojedini igrači i počeli da igraju onako kako znaju. Ispostavilo se, bili su u pravu.

Savladali su Arsenal u primorskom derbiju 4:0. Bio je to ples momaka Zorana Đuraškovića, koji su pokazali zašto su prvo izborili istorijski nastup u Evropi, a potom se i dostojno predstavili.

Mornar je u primorskom derbiju poveo nakon 59 sekundi. Veljko Trifunović je sjajno istrčao kontru i matirao Bojana Zogovića.

Barani su duplirali prednost početkom drugog poluvremena. Boban Đorđević se dobro snašao u gužvi nakon izvedenog auta i zatresao mrežu Tivćana.

Igrao se 56. minut, kada je treći gol postigao Mornar. Neuspjela ofsajd zamka štopera Arsenala, bila je to kontra tri na jedan, Darko Zorić je nesebično proigrao Bobana Đorđevića, za drugi gol na meču.

Napadač Barana je kompletirao het trik u 77. minutu. Andrija Kaluđerović je poslao sjajan pas sa sredine terena, Đorđević ostao sam i rutinski je realizovao situaciju, za drugo poluvrijeme i utakmicu iz snova za njega. Četvrti je to poen za Mornar, dok je Arsenal ostao na 8.

Sjajan je meč bio i na Starom aerodromu. Sutjeska je savladala Otrant-Olimpik 3:1, za uspješan debi Milije Savovića na klupi Nikšićana.

Sutjeska je povela u 16. minutu. Vasko Kalezić je povukao loptu sa lijeve strane, sjajno se oslobodio defanzivca Ulcinjana i zatresao mrežu. Četvrti je to gol za vezistu Nikšićana u sezoni.

Tim Dejana Vukićevića je ipak još jednom pokazao zašto je jedno od najvećih iznenađenja. Marko Burzanović je fantastično proigrao Valentina Rudovića, koji je iz voleja matirao Stojana Vukčevića.

Revija fantastičnig golova nastavila se u 33. minutu. Nikola Janjić je odigrao dupli pas sa Kalezićem i potom maestralno plasirao loptu u gornji desni ugao gola Miloša Dragojevića. Četvrti je to pogodak i za njega u 1. CFL.

Kalezić je imao još jednu priliku u finišu prvog poluvremena, ali je šutirao pravo u Dragojevića.

Tim Milije Savovića dobru igru krunisao je u 60. minutu. Željko Krstović je fantastično prošao po lijevoj strani i servirao na tacni za Nikolu Đurkovića, koji je sproveo loptu u praznu mrežu.

Sutjeska je prestigla upravo Ulcinjane na tabeli, pošto su osvojili deveti poen, Otrant-Olimpik ostao je na osam.

SEMAFOR

Jedinstvo – Dečić 1:1

Armin Bošnjak 48 – Augusto Korea Čagas 40.

Bokelj – Petrovac 0:1

/ – Kastanjeda 5

Otrant – Sutjeska 1:3 

Rudović 18 – Kalezić 16, Janjić 33, Đurković 60

MORNAR – ARSENAL 4:0 

Trufunović 1, Đorđević 47, 55, 77

Nedjelja

Jezera – Budućnost (20:00)

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare