EHF LIGA ŠAMPIONA / 2. KOLO

Budućnost i Morača u lovu na iznenađenje

Dobra atmosfera u taboru Budućnosti - Popović, Atingre i Pavićević, Foto: Dejan Starčević / ŽRK Budućnost
Dobra atmosfera u taboru Budućnosti - Popović, Atingre i Pavićević, Foto: Dejan Starčević / ŽRK Budućnost

Poslije brojnih peripetija u kojima se upetaljao Ženski rukometni klub Budućnost, a onda opstao zahvaljujući pomoći Glavnog grada, vrijeme je da se priča samo o takmičarskim i sportskim temama.

Poraz na startu nove sezone Lige šampiona od Dinama u Bukureštu (32:27) dokazao je da “Plave” imaju kvalitet, ali za bolji rezultat u elitnom takmičenju neophodno je držati visok nivo tokom svih 60 minuta. Da li je to moguće danas (14.00h) protiv Bresta? Podgorički tim dočekaće dvostrukog prvaka Francuske u Sportskom centru “Morača”, što predstavlja dodatnu motivaciju za Ivonu Pavićević i drugarice. Još samo da odziv publike bude pravi…

“Sa nestrpljenjem očekujemo ovaj meč, poslije toliko godina se vraćamo u Moraču za koju nas veže neka posebna energija i emocija, sigurno da će biti dobar meč. Brest je odlična ekipa, sa vrhunskim igračicama, ali smatram da su svi zaustavljivi i da ćemo igrati našu igru na našem terenu. Nećemo im dozvoliti da igraju njihovu igru. I u napadu i u odbrani moramo biti na nivou. Posebno u napadu moramo odigrati pametno, strpljivo i sa što manje tehničkih grešaka”, jasna je Ivona koja je u prvom kolu EHF Lige šampiona izabrana u idealan tim.

Brest je snažan. Na startu je u svom dvorištu savladao Kristiansand 30:27. Ekipu predvodi ruska igračica Ana Vjahireva, uz superkvalitetne reprezentativke Francuske Paulete Fope i Melin Nokandi. Zna Bojana Popović da je Budućnost u podređenom položaju, ali to ne utiče na samopouzdanje…

“Znamo kakva nam je grupa, nećemo biti favoriti ni u jednoj utakmici i sa tim treba da se pomirimo. Međutim, njih je preko puta takođe šest, moramo da se bavimo mnogo više sobom i ispravljamo neke greške iz naših utakmica. Često se dese nesporazumi, oba krila krenu u istu stranu i nastane komešanje. Dovoljna su dva takva napada da ekipa pane, a protivnik ode sa dva na četiri razlike“, kaže Popović.

Biće ovo 12 susret Budućnosti i Bresta u Ligi šampiona. Crnogorski velikan je upisao tri pobjede, a čak četiri duela završena su bez pobjednika. Plave su posljednji put savladale francuski tim prije tri godine kada je Matea Pletikosić postigla 12 golova.

970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare