RUKOMET / LIGA ŠAMPIONA (Ž)

Budućnost bez odgovora na brzinu Bresta

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Rukometašice Budućnosti poražene su u Sportskom centru Morača od ekipe Bresta u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona – 35:22.

Gošće su bolje otvorile meč i golovima Meline Nokandi i Paulete Fope odmah otišle na dva gola prednosti (2:0). Mreža francuskog tima otključana je poslije dva i po minuta igre golom Jelene Radivojević.

Ivana Godeč je na crti mučila igračice francuskog tima čime je izborila dva sedmerca u prvih sedam minuta za plavo-bijele. Sigurna egzekutorka u oba navrata bila je mlada Jelena Vukčević. Tim Bojane Popović do 16. minuta konstantno je bio u priključku, ali je jurio gol-dva zaostatka.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Radivojević je upravo tada još jednom pogodila i donijela ekipi Budućnosti prvo izjednačenje još od starta meča – 7:7. Kao da je ovaj trzaj domaće ekipe razbudio Brest koji je krenuo u veliku seriju. Poslije bukvalno par sekundi vratili su se u vođstvo brzom kontrom s obzirom da je gol domaće ekipe bio prazan.

Ovaj pogodak označio je početak serije od 5:0 Bresta koji je otišao na velikih 12:7 u 22. minutu. Nalet francuske ekipe zaustavila je Tanja Ivanović, ali nažalost samo na kratko.

Uslijedio je novi talas gostiju. Na dva minuta do poluvremena Brest je imao velikih osam golova viška – 16:8. Budućnost je uspjela da preko Ivone Pavićević i Jelene Vukčević (perfektna u prvom dijelu iz sedmeraca, 4/4) smanji na 16:10 poslije 30 minuta igre.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Serija plavo-bijelih sa kraja prvog poluvremena nastavljena je i na početku drugog. Golovima Vukčević i Radivojević domaće su prišle na 16:12. Uvodni nalet crnogorskog šampiona Brest je odbio brzom serijom 5:0 kojom su se odlijepile na velikih devet golova viška (21:12).

Nervoza se uvukla u redove podgoričkog velikana pa je kapitenka Pavićević zbog prigovora zaradila dva isključenja, a Brest je u međuvremenu otišao po prvi put i na dvocifrenu prednost (23:13).

Otpor plavo-bijelih dama je tu slomljen, a Bojana Popović je dala priliku i mlađim igračicama da se pokažu podgoričkoj publici koja je danas sasvim solidno ispunila najveću crnogorsku dvoranu.

Na kraju, Brest je došao do rutinske pobjede ukupno njihove druge u ovoj sezoni Lige šampiona – 35:22.

Budućnost poslije dva kola ima isto toliko poraza.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Najefikasnija u timu Budućnosti bila je Jelena Vukčević koja je osam puta pogađala mrežu francuskog tima. Jelena Radivojević i Nina Ramusović dodale su po tri, a Ivona Pavićević i Nađa Kadović, dva pogotka. Po jednom precizne su bile Dunja Radević, Nikolina Marković Ivana Godeč i Tanja Ivanović.

Sakura Hauge imala je pet odbrana, a Armel Atingre četiri.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare