Tuhel: Ne znam… ne znam…

Tuhelu pogubio konce u Bajernu. Foto: Roland Krivec/DeFodi Images/Pixsell

Minhenski Bajern već 10 godina dominira Bundesligom. Međutim, šokantnim porazom na Alijanc areni od Lajpciga (1:3) Bavarci su svoj monolog u njemačkom fudbalu doveli u pitanje.

>>> Harakiri Bajerna usred Minhena, Borusija ima priliku za titulu nakon 11 godina

Ukoliko Borusija Dortmund danas u gostima pobijedi Augzburg od 17:30 preuzeće lidersku poziciju pred posljednje kolo, u kojem Milioneri u svom žutom grotlu dočekuju Majnc i imaju priliku da nakon 11 godina ponovo podignu čuvenu salataru.

Usred najvažnijeg dijela sezone Bajern je iznenađujuće preko noći otpustio Juliana Nagelsmana, čije je mjesto na klupi zauzeo Tomas Tuhel. Rezultat toga je brodolom – ispadanje u četvrtfinalu Kupa od Frajburga, potom u četvrtfinalu Lige šampiona od Mančester sitija, a sada je slavni klub na ivici ambisa i u prvenstvu.

“Dobro smo počeli i trebalo je da vodimo 2:0, a onda smo poslije pola sata prestali da igramo. Ne znam kako ovo da objasnim. Teško je pobjeđivati ako stalno igrate ispod svog nivoa”, rekao je Tuhel nakon poraza od Lajpciga.

“Imali smo dobar period. Odlično smo trenirali i imali energiju i intenzitet. Ne znam kako je ovo moglo da nam se dogodi”, naglas razmišlja trener Bajerna, koji očigledno nije uspio da ujedini ionako uzdrmanu svlačionicu, što je najbolje oslikao fizički obračun Sadija Manea i Leroja Sanea.

Interesantno, Tuhel bi mogao da izgubi titulu od kluba koji je vodio od 2015. do 2017. i s njim osvojio njemački Kup.

>>> Jovetić i Herta primili gol u 94. minutu i ispali iz Bundeslige

Navijači Bajerna nisu čekali završetak utakmice, već su pojurili prema izlazu. Bio je to jasan znak što misle o radu čelnik ljudi kluba Oliveru Kanu i Hasanu Salihamidžiću, koji su već duže vrijeme na meti kritika u Njemačkoj.

970x250