PRVI SPISAK NOVE SELEKTORKE

Suzana vratila Milenu i pozvala četiri debitantkinje

Foto: Etienne Garnier/EXPA/PIXSELL

Prvo okupljanje pod vođstvom nove selektorke Suzane Lazović, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore imaće naredne sedmice.

Lavice će u okviru EHF sedmice biti na okupu u Podgorici, što će biti i početak uigravanja za Evropsko prvenstvo koje će od 28. novembra do 15. decembra biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Na spisku selektorke Lazović za predstojeće okupljanje su 24 igračice, među kojima su četiri debitantkinje – krilo francuskog Rena Milica Trifunović i pivot rumunskog Minaura Andrijana Tatar, kao i juniorske reprezentativke naše države Sara Burić i Ivana Vujadinović.

U nacionalni tim vraćaju se srednji bek Rapida iz Bukurešta Milena Raičević, kao i golmanka Ljubica Nenezić, a na spisku su igračice koje su nastupale na Svjetskom prvenstvu u decembru, kao i kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu koji je održan u aprilu.

Na ovom okupljanju sa Lavicama će biti i igračica rumunskog ĆSM Bukurešta Đurđina Jauković, koja bi uskoro trebalo da se vrati na teren, nakon što se oporavila od teške povrede.

Golmanka Marta Batinović nedavno se vratila među stative nakon oporavka od teške povrede koju je doživjela na decembarskom Svjetskom prvenstvu, ali će biti pošteđena ove reprezentativne akcije, u dogovoru sa stručnim štabom, imajući u vidu to da neće biti kontrolnih utakmica tokom EHF sedmice.

Lavice će naredne sedmice trenirati u Podgorici, a do Evropskog prvenstva krajem novembra, imaće još jedno okupljanje u oktobru.

Na EHF Euro 2024, Crna Gora će igrati u grupi u Debrecinu, a rivali će biti Srbija, Rumunija i Češka. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u glavnu rundu.

Za našu reprezentaciju to će biti osmo učešće na kontinentalnoj smotri na koju dolazi kao bronzana sa posljednjeg EHF Euro 2022 čiji je jedan od domaćina bila i naša država.

PRVI SPISAK SUZANE LAZOVIĆ

Golmanke

Marina Rajčić

Armel Atingre

Ljubica Nenezić

Krila

Ivona Pavićević

Dijana Mugoša

Nađa Kadović

Ivana Vujadinović

Nina Bulatović

Milica Trifunović

Pivoti

Tatjana Brnović

Ivana Godeč

Bobana Olteanu

Andrijana Tatar

Bekovi

Đurđina Jauković

Jelena Radivojević

Sara Burić

Milena Raičević

Matea Pletikosić

Itana Grbić

Tanja Ivanović

Jelena Vukčević

Katarina Džaferović

Đurđina Malović

Nikolina Marković

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare