SELIDBA U HOLANDIJU

Perišić “filipsovac”

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivan Perišić je novi fudbaler PSV Ajndhovena. Hrvatski reprezentativac došao je na Filips stadion kao slobodan igrač nakon što je na neslavan način raskinuo saradnju sa splitskim Hajdukom.

Šampion Holandije podijelio je njegovu fotografiju na društvenim mrežama uz opis: “Ivan Perišić. Igrač za velike utakmice. Osvajač trostruke krune. Dobrodošao u porodicu!”

Iz PSV-a su na službenim stranicama takođe naveli Perišićevu statistiku i najveća timska dostignuća.

“612 utakmica, 141 gol i 122 asistencije u njegovoj klupskoj karijeri. Za sada…”, dodali su “filipsovci”.

Kada imate toliko odigranih utakmica morate biti dobar igrač i uvijek u formi. U protivnom ne možete doći ni blizu te brojke. Povredom Irvinga Lozana bilo nam je upražnjeno mjesto na krilu, ali Ivan može igrati na mnogo različitih pozicija“, rekao je sportski direktor holandskog prvaka, Ernest Stjuart.

Tridesetpetogodišnji ofanzivac je zadovoljan novim angažmanom.

Od kada sam postao slobodan igrač, čekao sam ovakvu opciju – klub i sredinu u kojoj se osjećam dobro i sa kojom mogu osvajati trofeje. Tražio sam savjet od svog bivšeg saigrača Denzela Dumfriza i on me je samo uvjerio da je PSV pravi korak. Jedva čekam da počnem, dam sve od sebe i osvajam trofeje“, rekao je Perišić.

Perišić je tokom karijere nastupao za Sošo, Rošlang, Klub Briž, Borusiju Dortmund, Volfzburg, Inter, Bajern, Totenhem i Hajduk. Rođeni Splićanin je ponikao u mlađim kategorijama Hajduka ali 2006, kada je napustio Hrvatsku, nije imao ni jedan minut seniorskog fudbala u bijelom dresu. Veliku želju je ispunio u prethodnom zimskom prelaznom roku, kada je došao na Poljud nakon 17 godina nakon što se otisnuo u svijet. Oduševljenje Torcide i cijele Dalmacije zamijenila je, može se slobodno napisati, mržnja kada je Ivan prije nešto više od mjesec dana napustio “bile”.

Period u matičnom klubu pamti se i po rehabilitaciji od teške povrede koljena. Perišić je za Hajduk upisao samo 12 službenih mečeva, uz jedan gol, protiv Istre 1961 u Puli.

970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare