LIGA ŠAMPIONA / RUKOMET (Ž)

Budućnost nema šta da izgubi, a može da dobije mnogo

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Rukometašice Budućnosti danas od 16 časova gostuju ekipi Odenzea u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona.

>>> “Nemamo kapacitet da promašujemo, sve što izgradimo moramo da realizujemo”

U prva dva kola crnogorski šampion poražen je od Rapida (32:27) i Bresta (35:22). Sa druge strane danski tim je bio polovičan. Prvo su lagano nadigrali Ludvigzburg (28:22) da bi potom u prošlom kolu lako pali na gostovanju Esbjergu (39:30).

Plavo-bijele dame pobjedu nad Odenzeom traže još od 2021. godine kada je današnji rival pao u Podgorici (27:24). Generalno ova dva tima odigrala su šest međusobnih duela i oba su ostvarila po tri pobjede.

>>> “Odenze je nova priča, kod njih se u svakom momentu zna ko šta radi”

Odenze je poznat kao ekipa koja svoje najbolje partije pruža na domaćem terenu. Prošle sezone nadigrali su našeg predstavnika dva puta – u svojoj dvorani 39:24 i u Bemaks areni 33:17.

Pivotkinja Budućnosti, Ivana Godeč, očekuje od svog tima bolju igru, a vidi kontranapade kao glavno oružje današnjeg rivala.

Očekujemo bolju igru, prije svega u odbrani. Analizirali smo sve, kao prethodne dvije utakmice tako i naredne. Znamo da im je kontra glavno oružja. Najveći je fokus na vraćanju nazad i toj jakoj odbrani. Sve su to finteri koji igraju konstantno jedan na jedan i to moramo da zaustavimo“, rekla je Godeč.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Apostrofirala je da od odbrane kreće sve i da tu ona i saigračice moraju biti na maksimumu svojih mogućnosti.

Od odbrane sve počinje. Kada je to dobro onda je u napadu sve lakše. Ukoliko nam odbrana nije dobra onda tu tenziju i nervozu prenosimo na ofanzivu zbog čega nam bude znatno teže“, zaključila je rukometašica Budućnosti.

Odenze je potpuni favorit protiv izabranica Bojane Popović, ali jedno čudo u Danskoj moglo bi da preokrene sve.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare