PREMIJER REGIONALNA LIGA

Jadran na pogon Holoda i Đurovića srušio Mladost

Foto: Vuk Ilić / PVK Jadran m:tel

Vaterpolisti Jadran m:tel-a uspješno su otvorili Premijer regionalnu ligu. Savladali su Mladost na Škveru 11:9 (5:2, 2:4, 1:2, 3:1) . Bio je to zanimljiv susret u Herceg Novom. Jadran je imao prednost tokom većine meča, Mladost je uspjela da se vrati, ali je na kraju presudio kvalitet momaka Vladimira Gojkovića.

Novljani su preko Aleksandra Ivovića došli u prednost. Hrvatska ekipa je ubrzo poravnala preko Franka Lazića, golom sa lijevog krila. Nekoliko puta je tim Vladimira Gojkovića u prvoj dionici odbranio igrača manje. A novu prednost donio je Jovan Vujović, nakon lijepog dodavanja Danila Radovića. Dmitri Holod je povećao na 3:1.

Foto: Vuk Ilić / PVK Jadran m:tel

Momci Vladimira Gojkovića su stekli i tri gola prednosti u prvoj dionici, nakon što je silovito pogodio mladi Danilo Stupar. Ante Vukičević je smanjio na 4:2 u finišu prve četvrtine. Danilo Radović je sjajnim udarcem donio novih tri gola prednosti u posljednjim sekundama prve dionice.

Hrvatski tim je drugu četvrtinu otvorio golom Andrije Bašića iz peterca. Vasilije Radović je ubrzo donio novih tri razlike, nakon što je iskoristio pravovremeno dodavanje Đorđa Lazića, pošto što je Jadran dobio igrača više. Luka Bukić je potom iz kontre smanjio na 6:4. Vasilije Radović bio je raspoložen i treći put zatresao je mrežu za novih plus 3, 7:4. Ivan Buljubašić je iznenadio golmana Darka Đurovića i pogodio za 7:5. Prišla je Mladost ubrzo i na gol zaostatka, Andrija Bašić je zatresao mrežu za 7:6.

Imali su Novljani dobre prilike da odu na odmor sa dva razlike, ali je prvo Uroš Vučurović prvo pogodio prelku, a potom je Ivan Marcelić odbranio šut Aleksandru Ivoviću.

Foto: Vuk Ilić / PVK Jadran m:tel

Mladost je period bolje igre nastavio i u drugom poluvremenu, imali su nekolko prilika sa izjednačenje, ali ih nisu iskoristili. Darko Đurović se posebno istakao kod odbranjenog zicera Konstantinu Harkovu. Iz nekoliko puta je spriječio protivnika da se potpuno uključi u meč. Dosta eneefikasna treća četvrtina, osjetio se umor na obje strane.

Nije ni Đurović svemoćan, sudija je prvo oduzeo Jadranu loptu, a ispred njega sam je ostao Josip Vrlić za 7:7 i prvi gol u trećoj četvrtini, nakon 6 minuta i 10 sekundi igre.

Leka Ivović je potom pokazao kakva je klasa i kada je najbitnije ispalio projektil za 8:7. Dmitri Holod je potom kasnio na Bašiću, napravio faul s leđa, da bi Franko Lazić iz peterca bio precizan za 8:8, koliko je završena treća četvrtina.

Foto: Vuk Ilić / PVK Jadran m:tel

Vučurović je fantastičnim udarcem iz desnog ugla zatresao mrežu za novu prednost Jadrana na početku posljednje četvrtine. Matija Sladović je zatim fantastično zatresao mrežu iz velike daljine, za velikih dva razlike. Buljubašić je međutim brzi smanjio na gol zaostatka, 10:9.

Dmitri Holod je izrastao u jednog od junaka pobjede, pošto se podigao na šut kada je bilo važno i zatresao je mrežu za 11:9. Darko Đurović je potom fantastično intervenisao i odbranio napad sa dva igrača više Mladosti, pa dileme oko pobjednika više nije bilo.

Vasilije Radović sa tri gola bio je najefikasniji. Pratili su ga Ivović i Holod sa po dva pogotka. Kod Mladosti po dva puta tresli su mrežu Bašić, Buljubašić i Lazić.

Jadran će u narednom kolu gostovati Šapcu, 5. oktobra.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare