ODLUKA UPRAVNOG ODBORA

Crnogorska odbojka bez kormilara – traže se novi selektori

Joksimović više nije selektor odbojaša, Foto: OSCG
Joksimović više nije selektor odbojaša, Foto: OSCG

Rijetko se dešava, ali u sportu je sve moguće, pa je tako muški i ženski seniorski odbojkaši tim ostao bez selektora – na sjednici Upravnog odbora OSCG-a je odlučeno da Ivan Joksimović i Milorad Krunić više nijesu predvodnici naših reprezentacija.

Inače, dogovor je bio da stručnjaci koji su imenovani 2022. godine budu na pozicijama tri godine…

“Nakon razmatranja izvještaja sa ovogodišnjih nastupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. Upravni odbor OSCG donio je odluku da se ne produže ugovori sa Joksimovićem i Krunićem”, naveo je OSCG.

Joksimović je sa odbojkašima kvalifikacioni ciklus za Eurovolej otvorio porazima od Norveške u gostima (3:0) i Češke u Kolašin (3:1). Naredne mečeve Crna Gora igra tek krajem juna sljedeće godine, pa će čelnici Saveza, na čelu sa predsjednikom Nikolom Kažićem, imati dovoljno vremena da izaberu novog kormilara.

Krunić, Foto: OSCG
Krunić, Foto: OSCG

“Odbojkaški savez Crne Gore koristi priliku da se zahvali Joksimoviću i Kruniću na dosadašnjoj saradnji i svim uspjesima koje su postigli vodeći našu reprezentaciju, sa posebnim akcentom na plasman odbojkaša na Evropsko prvenstvo 2023. godine i plasman odbojkašica na finalni turnir Srebrne lige 2023. godine”, stoji u saopštenju Upravnog odbora.

Krunić je sa odbojkašicama proteklog avgusta poražen u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo od Letonije u Jelgavi 3:2. U kvalifikacionoj grupi je bila i Bosna i Hercegovina koja je odustala, pa će revanš sa Letonkama biti odigran tek narednog avgusta…

970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare