LA LIGA / 7. KOLO

Real imao 3:0 i strahovao za pobjedu

Foto: Manu Reino/DeFodi Images / PIXSELL

Real Madrid je upisao važnu pobjedu u La Ligi. Savladali su Alaves 3:2 u 7. kolu. Četvrti uzastopni trijumf za momke Karla Anćelotija. Djelovalo je da će biti rutinski, ali, na kraju, uz veliku dramu.

Real je poveo već nakon 55 sekunde. Vinisijus je lako prošao po lijevoj strani i pronašao kapitena kraljevskog kluba u ovom meču, Lukasa Vaskeza, koji je postigao i prvi pogodak u ovoj sezoni, a ujedno i najbrži u La Ligi.

Gosti su prvu priliku imali Tomas Konečni pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je siguran bio Tibo Kurtoa. Kilijan Mbape je u 22. minutu zatresao mrežu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji, poslije pasa Vinisijusa.

Period igre bez previše šansi prekinuo je Kilijan Mbape. Francuski superstar je u 40. minutu duplirao prednost. Mbape je pokrenuo akciju, odigrao dupli pas sa Džudom Belingemom, rutinski se oslobodio defanzivca Alavesa i zatresao mrežu.

Rodrigo je početkom drugog poluvremena treći put zatresao mrežu na fantastičan način. Brazilac je krunisao fantastičan solo prodor sa desne strane u 48. minutu.

Endrik je samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru pogodio stativu. Okvir gola pogodio je i Abderhaman Rebaš, koji je bio blizu da postigne počasni gol za Alaves, lijepo je šutirao u dalji ugao, ali nije imao sreće.

Što nije uspjelo Rebašu jeste Karlosu Protesoni, precizan udarac sa 20 metara i od stative je uspio da matira Kurtou.

Alaves je uspio da napravi i zanimljivim finiš. Kike Garsija je iskoristio sjajan pas Protesonija i pogodio za 3:2. Do kraja je Ander Gevara zamalo pogodio za senzacionalno iznenađenje, ali je lopta otišla pored gola, pa se rezultat, srećom po Real, više nije mijenjao.

Real je osvojio 17. poen i ostaće na drugom mjestu, dok je Alaves 8. sa 11. Kraljevski klub u narednom kolu čeka gradski derbi sa Atletiko Madridom, dok Alaves ponovo gostuje, ekipi Hetafea.

SEMAFOR 7. KOLO

Utorak

Sevilja – Valjadolid 2:1

Tores ag 45, Ejuke 85 – Perez 56

Valensija – Osasuna 0:0

Real Madrid – Alaves 3:2

Vaskez 1, Mbape 40, Rodrigo 48 – Protesoni 84, Garsija 86

Srijeda

Đirona – Rajo Valjekano (19)

Barselona – Hetafe (21)

Četvrtak

Espanjol – Viljareal (19)

Las Palmas – Betis (19)

Selta – Atletiko Madrid (21)

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare