JADRANSKI DERBI

Đalovića i Rijeku čeka okršaj sa Hajdukom: “Ovo je izuzetno važan meč, ali neće riješiti ništa”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Poslije naglog pada forme zagrebačkog Dinama primat na tabeli 1. HNL preuzeli su jadranski rivali Rijeka i Hajduk. Trenutno su poravnati na vrhu sa po 17 osvojenih bodova dok Dinamo kasni četiri boda.

U nedjelju od 20 časova upravo nas očekuje duel dva prvoplasirana tima u Hrvatskoj poznat i kao Jadranski derbi.

Crnogorski trener koji sjedi na klupi Rijeke, Radomir Đalović, istakao je da je utakmica važna, ali da neće presuditi ništa za kompletan tok sezone.

Moj tim je trenirao dobro, nemamo nekih većih problema i vidjećemo u dva treninga do nedjeljne utakmice. Jadranski derbi je izuzetno važna utakmica za nas, ali i utakmica koja ništa neće riješiti, koja nosi tri boda kao što je nosila i utakmica protiv Šibenika. Maksimalno smo koncentrisani i uz pomoć svojih navijača daćemo sve od sebe da, iako je tek osmo kolo, ostanemo na poziciji na kojoj smo sada“, rekao je Đalović.

Za derbi se njegov tim sprema potpuno isto kao i za svaku utakmicu.

Što se tiče pripreme napravićemo sve kao i pred svaku utakmicu, ali s obzirom na epitet derbija, na činjenicu da dijelimo prvo mjesto na tabeli, da imaju dobrog trenera i iskusne igrače poput Rakitića, Krovinovića, Livaje i Uremovića vjerujem da će to mojim igračima biti dodatni motiv da pred punim tribinama naprave kvalitetan rezultat“.

Ima jasan plan kako otupiti Hajdukovu oštricu u napadu.

Tabela je jedino što se gleda i Hajduk s novim trenerom mi više djeluje kao tim u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu. Imaju klasne igrače poput Rakitića koji odigrava puno dugih lopti na Livaju, ali pokušaćemo mu onemogućiti te stvari, da je što manje prostora za njega i ostale igrače Hajduka“, zaključio je Đalović.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare