BUNDESLIGA / 5. KOLO

Sreća Borusijina pa ima Girasija

Photo: Max Maiwald/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Na krilima fenomenalnog Serua Girasija koji je dva puta pogodio i izborio jedan penal Borusija Dortmund je poslije preokreta savladala Bohum u 5. kolu Bundeslige sa 4:2 iako je poslije samo 21 minut gubila sa 2:0.

Već u 16. minutu šok na Vestfalenu. Sjajan dupli pas odigrali su Filip Hofman i Matus Bero, a Slovak je rezantnim udarcem u bliži ugao savladao Gregora Kobela.

Švajcarski golman bio je apsolutni krivac za drugi primljeni pogodak Borusije. Prikrao mu se iza leđa Miron Boadu, a Kobel u želji da ispuca proslijedio je loptu pravo na nogu Danija de Vita, a Holanđanin rutinski i neometan pogađa mrežu šokiranih Milionera.

Krenula je očekivana ofanziva domaćih, a isplatila se u samom finišu prvog poluvremena. Julijan Brant je centrirao, a sjajno je skočio Girasi i pogodio za priključak tima Nurija Sahina.

Uzdrmao je, do tada, stabilnu defanzivu Bohuma ovaj pogodak pa se u drugom poluvremenu sve srušilo kao kula od karata.

Girasi možda nije postigao drugi gol Borusije, ali je podjednako zaslužan kao i kapiten Emre Džan koji je pogodio. Naime, sjajno je napadač iz Gvineje sklonio loptu ispred Feliksa Paslaka koji ga je nagazio, a sudija Feliks Brih bez dileme pokazao na bijelu tačku. Kao što je već napisano, siguran izvođač bio je Džan.

Perfektnu partiju Girasi je kruniosao u 75. minutu. Prvo je odlično na sredini terena spustio loptu Karimu Adejemiju, a ovaj mu je uzvratio asistencijom kojom ga je spojio sa golom, a drugi najbolji strijelac Bundeslige iz prošle sezone elegantno je pogodio kroz noge golmana Patrika Drevesa.

Njemački čuvar mreže ispred gola Bohuma koštao je svoj tim i četvrtog primljenog pogotka. U 81. minutu Feliks Nmeča se namjestio, šutirao sa nekih 17 metara. Izgledalo je da će Dreves lako tu loptu ukrotiti, ali je dozvolio da mu isklizne iz ruku i prođe ispod njega i od njegovih leđa se dokoprca do mreže.

SEMAFOR, 5. KOLO

Petak

Borusija Dortmund – Bohum 4:2 (1:2)

Girasi 44, 75, Džan 62p, Nmeča 81 – Bero 16, De Vit 21

Subota

15.30h RB Lajpcig – Augzburg

15.30h Frajburg – St. Pauli

15.30h Volfsburg – Štutgart

15.30h Majnc – Hajdenhajm

15.30h Borusija Menhengladbah – Union Berlin

18.30h Bajern Minhen – Bajer Leverkuzen

Nedjelja

15.30h Holštajn Kil – Ajntraht Frankfurt

17.30 Hofenhajm – Verder

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare