Zvezda oprezna pred Podgoricu: Prvi meč nije mjerilo kvaliteta Budućnosti

Photo: ABA liga

Budućnost Voli i Crvena zvezda odigraće sjutra od 20 časova drugi meč polufinala ABA lige. Beograđani dolaze sa vođstvom od 1:0 u seriji i ubjedljivom pobjedom iz prvog meča – 93:55.

Ipak, u taboru Zvezde oprezni su pred gostovanje u “Morači“. Trener “crveno-bijelih”, Duško Ivanović, istakao je da njegovu ekipu sjutra čeka težak posao.

“Očekuje nas novi meč protiv Budućnosti, kluba koji poštujemo i protiv tima protiv koga nas očekuje u utorak težak posao. Odigrali smo odličnu utakmicu u Beogradu, ali sada igramo na gostujućem terenu gdje će košarkaši Budućnosti imati podršku, a sigurno će odigrati vrlo angažovano jer rezultat prve utakmice nije realan pokazatelj njihovog kvaliteta. Idemo da odigramo čvrsto, dobro, sa puno energije i sa željom da pobjedimo“, rekao je Ivanović.

Prvotimac beogradskog kluba, Filip Petrušev, svjestan je da prvi meč nije pravo mjerilo kvaliteta ekipe Budućnosti.

“Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, slijedi nam četvrti meč ove sezone. Prethodni smo odigrali odlično, ali taj meč, i razlika u toj utakmici nisu mjerilo kvaliteta ekipe Budućnosti. Sada će igrati pred svojim navijačima, sa željom da se pokažu u boljem svijetlu i da dođu do pobjede, čime bi vratili seriju u Beograd. Moramo biti spremni da istaknemo naše kvalitete i nametnemo ritam koji nama odgovora kako bi došli do rezultata a to je pobjeda i plasman u finale“, kazao je Petrušev.