HNL / 8. KOLO

Uspavanka u hrvatskom derbiju, Đalović i Rijeka ostaju prvi

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Rijeka i Hajduk odigrali su 0:0 u derbiju 8. kola HNL-a. Broj golova najbolje i oslikava ono što smo vidjeli, skoro ništa. Ipak, može se reći da je tim Radomira Đalovića profitirao protiv Đenara Gatuza, jer je ostao na prvom mjestu. Uz to, Dinamo je prišao na samo dva boda. Isto tako, Rijeka je prekinula niz od tri uzastopne pobjede protiv Splićana.

Dosta je bio tvrd meč, sa malo šansi, često je nedostajao taj završni pas, ali i ekipe su orijentisane bile prije svega na čuvanje svog gola.

Đalovićevi momci su imali polupriliku. Ivan Smolčić je tražio sa desne strane Komnena Andrića, ali je lopta bila malo previsoka. Rijeka je najbolju priliku imala na isteku 30. minuta. Stjepan Radeljić je centrirao sa desne strane, pronašao svog kolegu iz odbrane Nika Galešića, ali u gužvi nije uspio da ubaci loptu u gol gostiju.

Bruno Durdov je imao izglednu šansu za Hajduk, ali je Mladen Devetak dobro izblokirao. Marko Livaja je šutirao sa 20-ak metara, ali pored lijeve stative, posljednja je to bila prilika u uglavnom taktički opreznom prvom dijelu.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hajduk je imao polupriliku početkom drugog dijela. Golman Rijeke Martin Zlomislić je slabo izašao sa gola i pogrešno izboksovao loptu koja je došla do Filipa Uremovića, koji je šutirao pored gola. Marko Pašalić je za domaće probao iz prekida, lopta se od živog zida odbila u korner.

Rijeka je bila blizu početkom 83. minuta. Smolčić je mogao da bude heroj nakon gužve, ali se dobro postavio Uremović. Stipe Perica je u finišu zaprijetio za domaće, ali je šutirao preko gola.

Rijeka i Hajduk imaju po 18 bodova, prati ih Dinamo sa 16. Đalovićevi momci u narednom kolu gostuju Slaven Belupu, dok Gatuzova ekipa čeka Šibenik.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare