LA LIGA / 8. KOLO

Ludnica u madridskom derbiju, Atletiko do boda u 95. minutu

Foto: Manu Reino/DeFodi Images / PIXSELL

Atletiko Madrid i Real Madrid odigrali su 1:1 u gradskom derbiju, u okviru 8. kola La Lige. Igralo se preko 100 minuta, sve smo vidjeli u vatrenoj utakmici, od golova, prekida, pa do izjednačenja u sudijskoj nadoknadi.

Prvo uzbuđenje bilo je pred golom Atletiko Madrida u 4. minutu. Luka Modrić je pronašao Džuda Belingema, ali Englez nije uspio da šutira. Hulijan Alvarez je 5 minuta kasnije pokušao za Atletiko, ali je odbranio Tibo Kurtoa. Real je ponovo zaprijetio preko Federika Valverdea. Snažni udarac Urugvajca zaustavio je Jan Oblak.

U finišu poluvremena Valverde je ponovo mogao do gola, ali je njegov udarac glavom izblokiran. Tim Karla Anćelotija je potom tražio jedanaesterac. Rodrigo je prošao Hozea Himeneza, potom je bio oboren, ali nedovoljno za najstrožu kaznu.

Real Madrid je drugo poluvrijeme otvorio lijepom prilikom. Modrić je nakon prekida pronašao Rodriga, koji je sa 20-ak metara šutirao preko gola.

Kraljevski klub je poveo u 64. minutu. Vinisijus je centrirao sa lijeve strane, lopta je došla do Edera Militaa, koji je snažno šutirao kroz veliki broj igrača Atletika i zatresao mrežu.

Duel na Vanda Metropolitanu je bio i za kratko prekinut zbog nereda na tiribinama, navijači su gađali predmetima Tiba Kurtou nakon gola pa su igrači morali da smiruju najvatrenije pristalice.

Prekid je trajao 15 minuta, a nakon povratka Vinisijus je imao dobru šansu, sjajno šutirao, ali je Oblak bio na visini zadatka. Domaći su imali priliku da izjednače preko Samuela Lina, koji je snažno šutirao, ali je Kurtoa bio koncentrisan. Endrik je bio blizu da duplira prednost i riješi utakmicu, snažan udarac je u 89. minutu završio pored gola.

Kolčonerosi su do boda stigli u 95. minutu. Anhel Korea je pobjegao Antoniju Rudigeru, nije uspio da ga stigne ni Militao, da bi uspio da obiđe Kurtou i pogodi za erupciju na stadionu. Gol je prvo bio poništen zbog ofsajda, ali se ispostavilo nakon gledanja VAR snimka da je Rudiger držao Koreu u igri.

Domaći su do kraja ostali i sa desetoricom, nakon što je Markos Ljorente dobio direktan crveni karton, zbog neopreznog starta na Franu Garsiji.

Real je osvojio 18. bod, ima tri manje od Barselone, dok je Atletiko na 16 poena.

Petak
Valjadolid – Majorka 1:2 (0:0)

Sančes 90+4 – Larin 59, Valeri 83

Subota
Hetafe – Alaves 2:0 (1:0)

Arambari 42, Mila 57p

Rajo – Leganes 1:1 (1:0)

Kameljo 8 – Krus 55

Real Sosijedad – Valensija 3:0 (1:0)

Kubo 8, Oskarson 80, 90+2

Osasuna – Barselona 4:2 (2:0)

Budimir 18, 72p, Saragosa 28, Bretones 85 – Viktor 53, Jamal 89

Nedelja
Selta Vigo – Đirona 1:1 (0:1)

Aspas 81 – Erera 38

Atletik Bilbao – Sevilja 1:1

Hauregizar 36 – Padilja ag 90+3

Betis – Espanjol 1:0 (0:0)

Lo Selso 85

Atletiko Madrid – Real Madrid 1:1 (0:0)

Korea 90+5 – Militao 64

Ponedeljak

21.00 Viljareal – Las Palmas

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare