RUKOMET / PRVA LIGA (Ž)

Ramusović vukla Budućnost, lucidnost Ulićević donijela bod Zeti

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Vikend za nama donio nam je početak nove sezone Prve ženske crnogorske rukometne lige.

Ekipa Budućnosti II lagano je, rezultatom 30:19, nadigrala Trebjesu. Izabranice Tatjane Jeraminok ušle su jako u meč i nakon samo pet minuta igre imale isto toliko golova viška (6:1). Već u tom momentu bilo je jasno da je ova utakmica jednosmjerna ulica. Na poluvremenu je bilo 16:10, a plavo-bijele dame su u drugom dijelu igre dodatno podebljale odličan start sezone.

U sastavu Budućnosti II najefikasnija je bila Nina Ramusović sa devet pogodaka. Pratile su je Maša Kuzmanović sa pet te Elena Mitrović i Ksenija Kuzman sa po četiri gola. U listu strijelaca upisale su se Ksenija Gašević (tri gola), Milka Pavlović, Mia Grujić (po dva gola) i Sara Folić koja je jednom zatresla mrežu Trebjese.

Na golu podgoričkog tima sjajna je bila Marija Marsenić sa 15 odbrana.

Nina Ramusović na utakmici Lige šampiona protiv Bresta. (Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić)

Kod Trebjese izdvojila se Anđelina Orbović sa pet golova. Tri puta mrežu Budućnosti II tresla je Andrea Jovanović. Po dva puta u strijelce su se upisale Anastasija Kokotović, Anđela Vujović, Anja Drašković i Ksenija Nikčević. Sve prve pogotke u sezoni postigle su još Anđela Gezović, Ksenija Petrušić i Bojana Doronogić koje su po jednom pogađale.

Golmanke Trebjese Aleksandra Kecojević (14 odbrana) i Maša Dubljević (četiri odbrane) spriječile su da poraz bude još ubjedljiviji.

Definitivno najuzbudljivije je bilo Sportskoj dvorani Župa gdje su domaći Tivat i Zeta remizirali rezultatom 34:34.

Gošće su bolje otvorile meč i poslije manje od pet minuta igre povele sa 4:1. Kako je vrijeme u prvom poluvremenu odmicalo Tivat je preuzimao kontrolu nad igrom i nakon 30 minuta imao prednost od 17:14.

Izgledalo je da bi upravo ta zaliha mogla da uvede meč u mirnu luku za Tivćanke, međutim, na krilima sjajne Maje Ceklić Zeta se nije predavala. U 40. minutu bilo je 24:19 za domaću ekipu, ali serijom 10:5 u narednih 11 minuta ekipa Bobane Krstović se potpuno vratila u meč. To nam je donijelo neizvjestan finiš, a remi Zeti golom 30 sekundi prije kraja donijela je Mia Ulićević.

Kod Tivta najraspoloženija sa 10 golova bila je Kristina Arsenijević, a sjajno ju je sa pogotkom manje pratila Božidarka Delibašić. Raspoložena je bila i Anđela Kovačević sa sedam golova, a u mrežu Zete pogađale su još Maša Pavlović (tri gola), Nađa Radičević, Nikolija Medojević (po dva gola) i Jelena Koprivica sa jednim pogotkom.

Danica Pandurević imala je sedam odbrana.

Kod Zete Ceklić je sa 10 golova nastavila tamo gdje je stala i prošle sezone. Anastasija Škatarić ju je sjajno ispratila sa sedam pogodaka, kao i Nađa Micevski koja je imala jedan manje. Ulićević je dodala četiri, Anastasija Lazović tri, Jelena Kukuličić dva, a Martina Mirotić i Jovana Ajković po jedan gol.

Ivana Knežević zaustavila je devet udaraca protivničke ekipe.

Neizvjesno je bilo i u Verde dvorani gdje je Rudar dočekao ekipu Levalee koja je slavila rezultatom 26:25.

Najbolje u pobjedničkoj ekipi sa po osam golova bile su Jelena Kuzman i Andrea Dragnić. Pet pogodaka upisala je Sanja Andrijašević, a pogađale su još Bojana Đilas (tri puta) i Marija Bigović (dva puta).

Vanja Živković je na golu imala 13 odbrana, a njena saigračica Ivona Striković dvije.

U timu Rudara golovi su drugačije bili raspoređeni. Andrea Čarapić, Sanja Dulović i Lara Burzanović su mreže Levalee tresle u četiri navrata. Jovana Tešović, Martina Knežević i Sofija Delević su dodale tri gola, a Maša Ulićević i Anja Jovanović su pogodile dva puta.

Na golu dobra je bila Mia Vuksanović sa 13 upisanih odbrana.

Rukometašice Mornara nisu imale previše problema u primorskom okršaju protiv Ulcinja – 27:22.

Staša Mandić ih je sa devet golova vodila do trijumfa, a dobru partiju pružila je i Petra Deković koja se upisala sedam puta. Tijana Ćetković i Ivana Maljević dale su po četiri gola, a u strijelce su se upisale još Maša Rakočević (dva gola) i Anastasija Slović (jedan gol).

Matea Marvučić upisala je devet odbrana.

Kod Ulcinjanki istakle su se Nikoleta Radmanović (osam golova) i Tijana Vukčević (sedam golova). Po tri pogotka postigle su Nejla Hodžić i Sibela Mulić, a još jedan gol je dodala Mia Piperović.

Golmanke Ulcinja, Ksenija Pajović i Blerina Madžurić, zajedno su upisale 10 odbrana. Pajović je zaustavila osam udaraca, a Madžurić dva.

SEMAFOR

1. KOLO

Budućnost II – Trebjesa 30:19

Tivat – Zeta 34:34

Rudar – Levalea 25:26

Mornar – Ulcinj 27:22

2. KOLO

Levalea – Ulcinj

Zeta – Mornar

Trebjesa – Tivat

Rudar – Budućnost II

Foto: Printscreen/RSCG
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare