PROMOCIJA MILOŠEVIĆA

“Vratio sam se jer Partizanu treba pomoć”

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

Partizan je danas promovisao novog trenera. Poslije četiri godine u klub iz Humske vratio se Savo Milošević. Svojevremeno i član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Crne Gore mora da vadi “kestenje iz vatre” i rezultatski na pravi put vrati posrnulog velikana.

Jedini razlog što sam se vratio jeste što Partizanu treba pomoć i ja mislim da mogu da pomognem. Da nije situacija teška, ne bih bio ovdje, bio bi moj drugar (Stanojević). Malo vremena ima, prvenstvo je u toku, moraćemo dosta stvari rješavati u hodu. Neke stvari oko rukovodstva znam, ali nemojte mi postavljati ta pitanja, da se držimo fudbalskih tema“, rekao je Milošević na predstavljanju.

Crno-bijeli su ovog ljeta postali prvi tim u istoriji koji je eliminisan iz kvalifikacija za sva tri evropska takmičenja, trenutno zauzimaju tek šesto mjesto u Superligi Srbije.

Mislim da najveći prostor za napredak jeste defanzivni aspekt. Ne mislim samo na defanzivce, već na cio tim. Ta defanzivna faza je po meni najveći problem i iz te nesigurnosti, po meni, proizilaze drugi problemi. Do decembra moramo da popravljamo, slijedi pauza koja će nam jako mnogo značiti. Nadam se da toliko shvatate da ja, kao i direktor, nismo pravili ovaj tim i da moramo da baratamo sa igračima koje imamo. Definitivno je da ova ekipa može više, zašto nisu uspjeli, to ne znam, tek treba da vidim koji su problemi. Postojale su faze igre koje su bile dosta dobre, to znači da ekipa može. Zašto te faze nisu trajale više, to mi iz struke treba da odgovorimo“.

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

Partizanu je potrebno da što prije uđe u seriju dobrih rezultata.

Ako se za dva, tri mjeseca ne vidi napredak, onda mi nismo za taj posao”, poručio je Milošević.

Sada je situacija u beogradskom klubu mnogo teža nego tokom prvog trenerskog mandata bivšeg trenera ljubljanske Olimpije i selektora Bosne i Hercegovine.

“Ono što je meni plus u odnosu na prethodni angažman u Partizanu jeste što sam iskusniji u ovom poslu. U nekim stvarima ću biti malo oprezniji, nikakve garancije nema, ovaj povratak može biti komplikovaniji nego prethodni. Probaću da učinim da se ne desi isto, jako oprezno sa svim. Ostajem pri tome da jasnija slika može da se vidi za par mjeseci. Ono na čemu će sada biti problem jeste takmičarski fudbal, nama su potrebni bodovi, pozicija na tabeli je nezavidna. Nisam mnogo razmišljao u prvom mandatu o protivnicima. Možda je to greška, možda i ne. Partizan bi trebalo da bude dominantan u odnosu na većinu ekipa, međutim, došlo je vrijeme da i to malo korigujemo, naravno, ne bežeći od filozofije Partizana koja je ofanzivna, ne moram da vas podsjećam šta sam ja igrao“, kazao je bivši napadač.

Nekadašnji reprezenativac SR Jugoslavije i Srbije, te špic Partizana, Aston Vile, Saragose, Espanjola, Selte, Osasune, Parme i Rubina iz Kazanja poručuje da više očekuje od internacionalaca.

Pokušaćemo da izvučemo maksimalno i iz stranaca, ja sam bio stranac i znam kako je to. Stranci treba da prave razliku i ima sigurno prostora da se napreduje“.

Proći će, već sada je izvjesno i osma godina u kojoj se Partizan neće okititi titulom prvaka Srbije. Crno-bijeli već pet godina nemaju ni jedan trofej.

“Ja mislim da neću ni tabelu da gledam do februara. Kup je naša realna jedina šansa, ne mogu da garantujem ništa, pokušaćemo“, poručio je novi trener Partizana, Savo Milošević.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare