MORNAR - CEDEVITA OLIMPIJA / SUBOTA U 17.00

Pavićević na Mitrovića, a cilj je samo jedan – pružiti maksimum

Pavićević vjeruje u dobro izdanje Barana, Foto: KK Mornar / Media pro
Pavićević vjeruje u dobro izdanje Barana, Foto: KK Mornar / Media pro

Mnogo je problema imao Mornar uoči starta nove sezone ABA lige. Barani su tim koji je najkasnije počeo pripreme za regionalno takmičenje, u porazu od Budućnosti bilo je očigledno da se košarkaši Mihaila Pavićevića još ne poznaju, ali već u 2. kolu, protiv Crvene zvezde u Beogradu, crnogorski predstavnik ličio je na tim.

Aktuelni šampion ABA lige je tek u posljednjoj četvrtini srušio “mornare”, meč je već arhiviran jer Pavićevićeva četa sjutra, u okviru 3. kola, izlazi na megdan još jednom timu koji pretenduje na sami vrh tabele – Cedeviti Olimpiji.

“Poslije svake dobre utakmice, raspoloženje je bolje. Vidi se napredak, to nam je bio cilj na početku kratkih priprema, da ove utakmice, pogotovo prve tri, gdje igramo sa tri od najbolje četiri ekipe u ligi,iskoristimo i dostignemo neki vid forme”, istakao je Pavićević.

Sudariće se u Topolici crnogorski stručnjaci, s obzirom da je za kormilom Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović. Ekipa nekadašnjeg selektora Crne Gore je u ABA ligi izgubila od FMP-a i Dubajia, ali je u Evrokupu maksimalna, trijumfima nad Klužom i Venecijom.

“Godinama prave sjajnu ekipu, ove sezone imaju izvanredan tim – atletski veoma jak. Neće nas zavarati dva poraza sa početka prvenstva, jer su u Evrokupu pokazali kvalitet. Nemaju slabu poziciju, već na svakoj imaju po dvojicu igrača. To je utakmica koja spada u naš pripremni period. Daćemo sve od sebe”, kaže Pavićević, te otkriva da se u moru problema, pojavio još jedan:

“Stomačni virus – dobro nas je pokosio. Neki igrači su se vratili, neki još nijesu. Vidjećemo u kakvom ćemo sastavu istrčati. Tražiću od igrača da budu maksimalno fokusirani, da izađemo sa jednom idejom, a ne zavisi samo od nas, već i od protivnika, da li ćemo uspjeti da je sprovedemo u djelo”.

Nema sumnje da će se i u ovoj sezoni Barani boriti za abaligaški život, zato je podrška sa tribina Topolice – neophodna.

“Podrška sa tribina nam je potrebna, ne sumnjam da će doći navijači da nam pomognu, uvijek su bili tu kad je teško”, zaključio je Pavićević.

Duel u Baru igra se u subotu od 17 sati. Mornar je u pet navrata savladao Cedevitu Olimpiju u Baru, a posljednji put u aprilu prošle godine – 78:75.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare