BUDUĆNOST - ĐER / NEDJELJA U 16.00

Bez straha na šampiona Evrope

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Veliki izazov, najveći mogući je pred rukometašicama Budućnosti. U najveću crnogorsku dvoranu u nedjelju od 16 časova dolazi prvak Evrope, Đer. Suvišno je trošiti riječi o ekipi vođenoj od strane bivšeg crnogorskog selektora, Pera Johansona.

Plave poručuju da se ne plaše, da neće mnogo mariti za imena na drugoj strani terena, već da će se fokusirati prije svega na svoju igru.

Očekujemo tešku utakmicu, Đer je pun kvalitenih igračica. Naš cilj je da nastavimo progres kako sezona odmiče i da se fokusiramo prije svega na našu igru, moramo da se držimo zajedno i razmišljamo više o nama nego li o protivniku“, poručila je na konferenciji za medije Klara Monti Danijelson.

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Budućnost još nije osjetila slast pobjede u novoj sezoni Ligi šampiona, a teški mečevi se nižu kao na traci. Rapid iz Bukurešta, Brest, Odenze, pa sada najteži mogući rival.

Protiv Rapida u Bukureštu i Odenzea u Danskoj smo pružili odlične partije, dok u duelu sa Brestom nismo bile na nivou. Ne treba da se plašimo bilo koga, ponavljam, samo da razmišljamo o našoj igri i da budemo ozbiljne u svakom momentu i da ne padamo psihički. Utakmice sa Rapidom i Odenzeom treba da nam budu putokaz“, dodala je Šveđanka.

Iskusna pivotkinja očekuje da Budućnost igra sve bolje kako sezona odmiče.

Mlad smo tim koji definitivno ima potencijal. Samo moramo da vjerujemo u svoj sistem, filozofiju i sugurno ćemo napredovati. Glava je najvažnija“, dodala je Klara Monti Danijelson.

Foto: Dejan Starčevi/ŽRK Budućnost

O vrlinama Đera je pričala i golmanka Plavih, Sakura Hauge.

Đer ima iskusne igračice, odličan tim, znamo da smo autsajderi u narednom meču, ali to ne znači da se plašimo. Moramo da prikažemo borbeni duh kao protiv Odenzea i onda imamo čemu da se nadamo“, rekla je Hauge.

Japanska reprezentativka će sigurno imati pune ruke posla.

Đer se ljetos dodatno pojačao. Puni su internacionalki sa velikim iskusvom, svojevrsni miks brzih, snažnih igračica i odličnih šuterki, dobrih pivota… Čeka nas veliki izazov, ali niko nije nepobjedljiv“, dodala je Hauge, uz zaključak da njene drugarice treba da gledaju samo kako da unaprijede svoju igru.

SEMAFOR

A GRUPA

Subota

16.00h Ferencvaroš – Glorija Bistrica

18.00h Krim – Storhamar

18.00h Mec – Podravka

Nedjelja

16.00h Bukurešt – Nikebing

Standings provided by Sofascore

B GRUPA

Subota

16.00h Vajpers – Odenze

Nedjelja

14.00h Esbjerg – Rapid Bukurešt

14.00h Bitinghajm – Brest

16.00h Budućnost – Đer

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare