LOB SPORT U POSJETI REPREZENTATIVCIMA

Svjetsko prvenstvo sve bliže, pripreme sve jače

Foto: Bogdan Perović

Mješovite borilačke vještine ili ti MMA, je sport čija je ekspanzija na Balkanu nevjerovatna, a vremenom dobija i značajno mjesto u Crnoj Gori, pogotovo kada su u pitanju velika takmičenja i učestvovanje na njima, a sve zahvaljujući osnivanju reprezentacije.

Naredni izazov crnogorskih boraca je Svjetsko prvenstvo koje će se nakon Beograda i Tirane održati u dalekom Uzbekistanu i njegovom glavnom gradu Taškentu.

Na prethodnim prvenstvima su u više navrata našim reprezentativcima izmicale medalje zbog raznih okolnosti, ali sada je to daleka prošlost.

Tačno mjesec dana do borbenih trenutaka u Aziji, naši borci ne prestaju sa pripremama. Predsjednik Saveza Miloš Kaluđerović zadovoljan je kako teku iste.

Sve je hvala Bogu kako treba. Odmah da kažem da smo uz pomoć našeg generalnog sponzora LOB kompanije olakšali najteži posao, a to su finansijska sredstva za odlazak u Uzbekistan. Povreda nema, a kako se početak takmičenja bliži intezitet treninga biće sve manji i uzdamo se da nećemo imati problema“, rekao je Kaluđerović na startu.

Rvanje je sastavni dio ovog sporta, a na IMMAF (International Mix Martial Arts Federation) takmičenjima ono se jako cijeni, pa naša reprezentacija ni to nije prepustila slučaju već je angažovala profesionalne rvače iz Dagestana koji već više od mjesec dana rade sa borcima.

Naši gosti cijeli septembar i oktobar su dagestanski trener rvanja i master sporta, kao i jedan od rvača iz njegovog kluba. Obezbijedili smo im boravak tokom puna dva mjeseca, i tako nam prenose znanje, dominantno rvačkih tehnika koje smatram da nam manjkaju za ovaj nivo takmičenja. Do sada smo vidjeli da je to najdominantniji dio koji mnoge reprezentacije forsiraju“.

Crnu Goru će u Taškentu predstavljati dva borca, Igor Vukadinović i Nikola Tošković koji su, kako kaže predsjednik, apsolutno to zaslužili svojim zalaganjem.

Vukadinović i Tošković pokazali su na prethodnih par mečeva ozbiljan odskok i znanje i sami sebe postavili tu gdje jesu, a to je da predstavljaju Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu“, zaključio je Kaluđerović.

IMMAF Svjetsko prvenstvo u Taškentu startovaće 5. i trajaće do 10. novembra, a sve borbe biće održane u najvećoj dvorani centralne Azije, Humo areni.

970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare